// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Regitze Schrøder: Ved et planlagt tilfælde
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Regitze Schrøder: Ved et planlagt tilfælde

Skrevet af den 19. oktober 2017 – 20:32Ingen kommentarer

Regitze Schrøder debuterede i 2012 med romanen Når tavshed taler. Den fik gode anmeldelser og blev sammenlignet med romanerne Sophies valg og Sarahs nøgle. Med bogen Ved et planlagt tilfælde skriver hun om en kvinde på 56, der er på jagt efter at mærke noget mere og skrive en roman om sin fortid.

Anna er godt gift med den succesfulde Jonas og bor i en stor villa i Vedbæk. Hun mødte ham som ung og har levet hele sit liv som en overklassefrue. Men det er ikke længere nok for Anna. Hun drømmer om at skrive en bog. Da Jonas foreslår, at de skal tage på en flodrejse til Paris, virker det som en oplagt mulighed for at få gang i forfatterskabet.

Efter en stormfuld tur kommer parret til Paris, og Jonas må grundet sine forretninger overlade Anna til sig selv i nogle uger. Anna løber ved et tilfælde ind i den fascinerende dansk-franske forfatter Sophie Berger. Sophie kommer med et forslag. Hvis Anna indgår en pagt med Sophie, vil Sophie lære Anna at skrive. Men Anna skal følge alle Sophies instrukser, ellers bliver aftalen sløjfet. Erotiske ting som Anna ikke i sin vildeste fantasi havde troet, hun kunne gøre.

Det meste af bogen er temmelig klichéagtig, og jeg var undervejs i tvivl, om det var et forsøg på at være en erotisk fortælling eller en spændingsroman. Det virkede som om historien var lidt for anstrengt. Hvis den erotiske del var udeladt, ville bogen have været langt mere interessant. Der gik lidt for lang tid før, jeg som læser kunne mærke det, forfatteren prøvede at formidle.

Regitze Schrøder: Ved et planlagt tilfælde, Forlaget Turbine, 271 sider, april 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.