// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lotte Dalgaard: Det svageste led
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Lotte Dalgaard: Det svageste led

Skrevet af den 6. oktober 2017 – 07:10Ingen kommentarer

Så er Line Lyng, som er journalist på den lokale avis Regionalavisen Nordsjælland på banen igen. Nu som mor til to, for hun har fået datteren Frida med sin kæreste Jonas. Det er lykkeligt med Frida, men forholdet til Jonas er svært. Han drikker stadig og selv om han har været i behandling for sit drikkeri, så har det ikke hjulpet. Line må derfor tage sit liv op til overvejelse, og finde ud af, hvad vejen frem skal være.

På arbejdet har Line nok at se til. For en ung pige bliver skudt i Nordsjælland, og politiet står på bar bund. Der går ikke lang tid, så bliver en mand skudt på Ærø, og ved første blik er der ikke noget der kobler de to mord – indtil politiet finder ud af, at det er det samme våben, der er brugt.

Da en kvindelig sagsbehandler også bliver dræbt med det samme våben er der flere spørgsmål end der er svar. For hvordan hænger de tre mord sammen og hænger de overhovedet sammen? Svaret er grusomt og trækker spor tilbage til fortiden, hvor syv soldater ’De slemme syv’ blev rigtigt gode venner, da de gjorde tjeneste sammen på Cypern i 1985.

Line er ikke en superslank styr-på-det-hele-heltinde. Hun spiser for meget og tumler med helt almindelige ting. Det er befriende med en heltinde, der også skal købe ind, tage sig af en teenager og et børnehavebarn – og en chef som ikke altid er helt forstående samtidigt med at kærligheden driller. Den del af Lotte Dalgaards plot er næsten det, som jeg bedst kan lide, for hun beskriver det godt, og jeg kan lide Line Lyng. Krimidelen fungerer også godt med hævn som en af de væsentlige parametre.

Det svageste led er anden bog i serien om Line Lyng, og de kan læses uafhængigt af hinanden. Men jeg vil anbefale, at man starter med den første, Tvillingesagen, så man følger Line fra starten. Jeg har Lucy, som er 3. bog i serien, liggende og den glæder jeg mig meget til at læse.

Lotte Dalgaard, Det svageste led, Byens Forlag, 188 sider, maj 2015

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.