// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lotte Dalgaard: Tvillingesagen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Lotte Dalgaard: Tvillingesagen

Skrevet af den 25. juli 2017 – 07:31Ingen kommentarer

Nanna og Nikoline er to søstre, faktisk er de tvillingesøstre. De er 13 år og går på det lokale fritidshjem. Men en dag kommer de ikke hjem. Deres mor Helene bliver bekymret, for hun kan ikke få fat i dem på deres mobiltelefoner, og ingen har set dem.

Politiet bliver sat på sagen, og Helenes værste mareridt begynder for hendes piger er rent faktisk væk, som sunket i jorden. Hver en time tæller i efterforskningen, hvor politiet forsøger at finde ud af, hvad der er sket med de to piger.

Line lyng, som er journalist på den lokale avis Regionalavisen Nordsjælland, får opgaven med at dække sagen. Hun tager ud til Helene for at få et interviews med hende til en artikel, og det lykkes også. Men hun bliver grebet af Helenes sorg og angst, og begynder derfor at følge sagen tæt og besøge Helene i en af blanding af arbejde og omsorg. Det store spørgsmål er, om politiet når at finde pigerne inden det er for sent.

Line kommer meget tæt på Helene og har samtidigt meget at se til derhjemme Hun bor sammen med sin søn Mikkel, som snart bliver 11 år, og sin kæreste Jonas. Det er et noget problematisk forhold hun har til Jonas, for selv om hun er eget forelsket i ham, er hun samtidigt også ulykkelig i forholdet, fordi han drikker alt for meget. Hun har også sin søn at tage hensyn til, så han ikke kommer til lide under det.

Beskrivelsen af Lines forhold til en alkoholiker, og hvordan hun forsøger at få det hele til at fungere både privat og arbejdsmæssigt er rigtig god, og beskrivelsen af hendes kampe og sejre gjorde mig nysgerrig på, hvad der nu skete med Line og hendes liv. Man bliver inviteret helt ind i Lines liv, og det fungerer godt. Samtidigt er der sagen med tvillingerne, hvor man som læser håber på det bedste og føler med Helene.

Jeg mødte forfatteren Lotte Dalgaard på krimimessen i 2016, hvor jeg fik Tvillingesagen, som er hendes debutroman og Det svageste led, som er den næste hun har skrevet. Tvillingesagen slutter elegant med åbning til den næste. Den ser jeg frem til at læse.

Lotte Dalgaard, Tvillingesagen, Byens Forlag, 184 sider, maj 2014

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.