// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hanne Hedetoft: Som en fløjte ved stille vand
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Hanne Hedetoft: Som en fløjte ved stille vand

Skrevet af den 26. august 2008 – 21:39Ingen kommentarer

“Som en fløjte ved stille vand” handler om en dansk kvinde, hvis hverdag går sin vante gang med job og kedsomhed og som derfor trænger til luftforandring.

Hun tager for en periode til London for at besøge sin fætter og dennes familie, og man får et indtryk af at hun har et ganske særligt forhold til fætteren – dog uden at det rigtig bliver beskrevet. I London har hun desuden en homoseksuel ven, som tager hende med rundt i nattelivet og introducerer hende til venner og bekendte. Bogen bliver undervejs krydret med kærlighed, refleksioner om homoseksualitet, tro og turist-ture rundt i London.

Historien er såmænd ikke noget særligt, men heller ikke så kedelig at læseren hopper af. I virkeligheden er det hverdagen der skildres i bogen. I et eller andet omfang kender vi vel alle til det at have børn, at have mænd, at have homoseksuelle venner, at hverdagen går i hverdag og at man indimellem drømmer om bare en smule mere? Bogen virker derfor i bund og grund ret banal i sin historie.

Har du selv rejst meget i London vil du muligvis kunne se alle de i bogen beskrevne steder for dig. Er du derimod mindre berejst i London er der risiko for at hovedpersonens ture rundt i London fremstår som ligegyldige opremsninger af barer, gader og spisesteder.

Der er ingen tvivl om, at forfatteren Hanne Hedetoft elsker at lege med det danske sprog og som læser fornemmer man hurtigt, at man ikke blot har at gøre med en almindelig romanforfatter, men i høj grad en af den slags, der smager på ord og sætninger inden de skrives ned.

Titlen ”Som en fløjte ved stille vand” er et citat fra bogen ”Gensyn med Brideshead”, som der flere gange henvises til i bogen. Men nærmere en forklaring på hvorfor bogen skulle døbes efter dette citat må stå hen i det uvisse.

Som en fløjte ved stille vand, Hanne Hedetoft, People´s Press, 2008, 250 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.