// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sandra Pugliese: GrøntsagsPasta
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Sandra Pugliese: GrøntsagsPasta

Skrevet af den 18. juli 2017 – 07:56Ingen kommentarer

Jeg er lidt af et madøre. Indrømmet. Min kære hustru er uddannet kok, og jeg har gennem mit liv smagt mange lækre retter. Mit kendskab til mad er naturligvis kultiveret gennem min egen mor, der i mine helt unge år hovedsageligt beskæftigede sig med det traditionelle danske køkken (frikadeller, hakkebøffer, kartofler, kalvetunge) og andre retter, der ikke var for hårde ved pengepungen. På de mere spændende dage, var der risretter på menuen.

Da jeg nåede mine teenageår, var hun selv begyndt at arbejde, og hun udviklede gennem nogle rejser og venskaber en større interesse for det italienske køkken. Det er denne interesse, der står klarest i min hukommelse, og der er heller ingen tvivl om, at det er herfra, jeg har fået min største inspiration. Det så jeg tydeligt, da jeg skulle til at stå på egne ben og lave min egen mad.

Der er sket meget siden. Mange retter, mange smage og mange eksperimenter senere er jeg af den opfattelse, at du skal smage på tingene, før du udtaler dig. Men jeg er også klar over, at de store nyheder her i verden er alt for store til at være nye. Det gælder også på madfronten.

Sandra Puglieses bog ”GrøntsagsPasta” repræsenterer ikke noget stort og nyt for mig. Vi har gennem flere år leget med grøntsagspasta som en dejlig og sund variant til den mere traditionelle dejpasta. Det gør dog ikke emnet mindre interessant.

Skal jeg være hård, så kan jeg sige, at det nye og spændende i bogen nok kunne skrives på 2-3 sider. Det rigtig interessante er opskrifterne. For dem kan du bruge til pasta lavet både på dej og på grøntsager. Jeg ved ikke, om det var hårdt, men det er det hårdeste, jeg har.

Det lækre ved bogen er Sandra Puglieses altid åbne og smilende tilgang til mad. Ja, de italienske aner viser sig med al tydelighed i både emnevalg og i den kærlighed til maden, hun udviser, men du kan også fornemme den i hendes valg af ord og den formidling, hun vælger.

Mens jeg måske ikke vil være superstor fan af pasta med kikærter (en helt personlig smagssag), så kan jeg faktisk ikke vente med at prøve hendes pasta med spicy tomatsauce. Og du kan vælge at lave denne sauce til alle de forskellige pastaformer, du ønsker: dej, gulerødder, squash med mere. Hun sørger dog for at give dig sin egen præference.

På de allerførste sider i bogen kan du læse lidt om, hvorfor Sandra foreslår dig en gang imellem at bruge grøntsager til at lave pasta med. Og med hendes gode erfaringer fra, hvor hun køber sine råvarer, så er du altså hjulpet godt på vej.

Der er nok en del, der vil synes, at de har fået åbnet døren til et helt nyt univers med denne bog. Så langt vil jeg ikke gå. Men jeg skal i gang med at lave en masse af retterne. Og er det ikke formålet med en god kogebog?

Sandra Pugliese, GrøntsagsPasta, Muusmann forlag, 2017, 127 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.