// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alain de Botton: Kærlighedens gang
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Alain de Botton: Kærlighedens gang

Skrevet af den 16. juli 2017 – 07:53Ingen kommentarer

Hvad sker der efter en stormende forelskelse, eller når I er blevet gift eller har fået det første barn? Hvilke historier fortæller du om jeres kærlighed til middagen med vennerne lørdag aften?

Alain de Botton har skrevet en historie om to mennesker, hvis kærlighed er stor fra begyndelsen. Undervejs analyserer han på det, der går galt, og på det der er godt. Med forklaringer på hvorfor vi i forhold reagerer på den ene eller anden måde. Måske har han en løsning på, hvordan vi kan undgå, at forholdet slutter. For Alain de Botton er interesseret i hvad, der sker efter den første betagelse, og hvordan vi bevarer kærligheden.

Kirsten og Rabih møder hinanden gennem arbejdet og bliver forelskede. De har en dyb forståelse for hinandens baggrund og særegne vaner. Selv langt ind i ægteskabet er forståelsen der. Helt indtil børnene kommer, og hverdagen bliver afløst af sure pligter. Så opstår problemerne. De dårlige vaner fra før de mødte hinanden gentager sig. Især når kontakten forsvinder, og fokus ikke længere er på parforholdet, men på børnene.

Rabih kan ikke længere kende den kvinde han forelskede sig i, og Kirsten kan ikke forstå hvorfor hendes engang så forstående mand, opfører sig så umodent. Hvad hvis han har en affære, eller hvis de begge har? Hvordan finder man tilbage til hinanden, når respekten forsvinder?

Kærlighedens gang er en fascinerende bog. Den er gennemtænkt og fyldt med refleksioner over små og større konflikter. Problemer, der fylder i et forhold, og som kan være med til, at det ender. Eller ved at se det i et nyt perspektiv, kan løfte kærligheden op på et andet niveau.

Bogen indeholder forskellige teorier og lægger op til, at læseren reflekterer over de problematikker, som er beskrevet i historien om Kirsten og Rabih. En interessant og anderledes roman om kærlighedens gang.

Alain de Botton: Kærlighedens gang, Tiderne Skifter, 232 sider, Juni 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.