// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christian Mørk: Kujonen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Christian Mørk: Kujonen

Skrevet af den 2. juli 2017 – 07:19Ingen kommentarer

Anmeldelse på baggrund af anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Gyldendal.

Hvor meget skal du risikere for kærligheden, før fornuften skrider ind? Christian Mørk har med sin nyeste bog Kujonen, skrevet en historie om, hvor meget magt kærlighed og begær kan have over dig. Baseret på et forhold han havde næsten et årti tidligere. Et forhold han aldrig rigtig havde fået bearbejdet, og som han først nu havde mod på at dykke ned i.

Andreas er forfatter og bosat i New York. Til en fest møder han den yngre forfatterkollega Nora, alias succes forfatteren Kris Power. Han bliver så betaget af hende, at han impulsivt følger hende til et refugium i Irland for at skrive. Her forelsker han sig hovedkulds i hende. Dette selvom hun advarer ham om, at hun lider af cyklotymi, og har tendens til at skade de mennesker, hun holder af.

Andreas vender det blinde øje til, og bliver besat af tanken om et liv med Nora. Før han får set sig om, er han opslugt af alle de problemer, hun tiltrækker. Alle de løgne, der omgiver hende. Hun udsætter ham for den ene ekstreme ydmygelse efter den anden, massive drukture, hård sex og vold. Men det får ikke Andreas til at trække sig. Derimod gør det hans iver efter at redde hende, endnu mere voldsom. Så intens en følelse, at det nær er ved at koste ham alt.

Det er den første bog af Christian Mørk, jeg har givet mig i kast med, og bestemt ikke den sidste. Den havde lidt svært ved at fange mig i starten, da den var lidt langsom med at komme i gang. Der var afsnit, som var så ekstreme, at jeg måtte ryste på hovedet. Men beskrivelsen af Irland og de personer Andreas støder på, var så fængslende, at bogen til sidste side, havde et fast tag i mig.

Christian Mørk: Kujonen, Forlaget Gyldendal, 286 sider, april 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.