// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Graham Swift: Helligdag
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Graham Swift: Helligdag

Skrevet af den 28. maj 2017 – 07:57Ingen kommentarer

En affære på tværs af status, uden nogen fremtid. Et venskab mellem to elskende, med en fælles forståelse for de spilleregler, der nu engang var. Helligdag er en smuk lille historie om en helt speciel dag i en ung piges liv i 1924. En dag der på sin vis lagde kimen til hendes fremtidige liv.

Den 22-årige forældreløse Jane Fairchild arbejder som stuepige hos den velhavende familie Nivan. Ægteparret Nivan har som nabofamilien Sheringham, mistet 2 sønner i 1. verdenskrig. Hr. Nivan er derfor ekstra glad for Jane og betragter hende lidt som en datter. Da tjenestepersonalet i huset får fri til at besøge deres familier på mors dag, får Jane ganske overraskende en hel dag uden pligter til rådighed. Hun har ingen familie at besøge, så hun planlægger at læse en bog. Det er dog lige indtil telefonen ringer, og planen bliver ændret.

Janes 7 år lange affære med den flotte Paul Sheringham er ved at være til ende. Paul er den eneste tilbage af de to nabohuses i alt 5 sønner. Han skal fjorten dage senere giftes med Emma Hobday, arving til et stort gods. En kvinde med den rette titel. Nu vil han mødes med Jane en sidste gang, og for første gang i sit eget hjem. Det bliver en formiddag, der ændrer Jane for evigt.

Graham Swift skriver om en ung Jane, der står til at miste den mand hun elsker. Alligevel finder hun det smukke i øjeblikket og giver slip. Selv i det øjeblik, hvor krisen rammer. En historie fortalt af den nu succesfulde forfatter Jane, der i sin alderdom tænker tilbage. Et minde om en dag, som får os ind i en behagelig omtåget tilstand, og efterlader os uforberedte på den drejning dagen tager. Helligdag er en magisk lille bog, som bør læses en doven eftermiddag i haven.

Graham Swift: Helligdag, Gyldendal, 148 sider, maj 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.