Ole Sippel: Kampklar
DR’s mangeårige mellemøstkorrespondent samt chef for TV-avisen, Ole Sippel, døde i 2013. Ved sin død efterlod han et 600-700 sider langt manuskript til en selvbiografi.
Kollegaen og vennen Frank Esmann har nu udvalgt og redigeret i materialet. Det er der kommet en bog ud af delt ind i tre sektioner om tre centrale perioder i Ole Sippels karriere.
Den første sektion handler om Sippels arbejde som korrespondent og DR-journalist under den jordanske borgerkrig 1970 – 1971. Den anden sektion handler primært om Sippels oplevelser som chef for TV-avisen og de mange magtkampe med ledelse og medarbejdere, som det medførte. Og endelig så rundes bogen af med en sektion om Irakkrigen og Sippels arbejde i den forbindelse, hvor han kommer under kraftig politisk beskydning, da han beskyldes for at være alt for kritisk overfor Israel.
Når nu Ole Sippel ikke selv kunne skrive en samlet bog, så har Esmann valgt godt ud. Vi kommer godt rundt om nogle af de mest centrale perioder i Sippels karriere og de perioder, som nok havde påkaldt sig størst opmærksomhed. Sippel lægger nemlig ikke fingre imellem, når han giver sin udlægning af begivenhederne ikke mindst i DR.
Man savner dog at få sat perioderne ind i en større sammenhæng. Der mangler skelettet rundt om. Det bliver meget direkte, når biografien kun består af de allermest centrale fortællinger. Desuden kunne det være interessant at få Sippels betragtninger om DR af i dag.
Bogen er interessant for dem, der interesserer sig meget for DR’s indre liv i 1970’erne og 1980’erne, samt kampen mellem DR og den borgerlige Fogh-regering i starten af nullerne. For alle andre kan det på lange stræk forekomme temmelig uinteressant. Det er dog godt og fængende beskrevet med mange personlige og meget direkte synspunkter om andre personers gøren og laden. Så man kan alligevel ikke lade være med at blive revet lidt med af fortællingerne om forholdene i DR i monopoldagene.
Ole Sippel: Magtkampe – fortællinger fra mit livs frontlinjer. Rosinante, 2017. 282 sider.