// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Britt B. Tippins: Modvind
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Britt B. Tippins: Modvind

Skrevet af den 12. maj 2017 – 07:14Ingen kommentarer

Hvor meget modvind kan et menneske klare? Især når det virker som om, at alt det der kan gå galt, vitterligt går galt. Og når tomheden bliver fyldt med flygtige bekendtskaber, en masse alkohol og pligtbesøg hos sine forældre.

Katrine savner sin eksmand. Hun er ikke kommet sig over, at han forlod hende. Følelsen af, at de skulle have været en kernefamilie, nager hende hver eneste dag. Hun savner sin lille datter, som hun kun ser hver anden uge. Det føles, som om hendes hjerte bliver knust, hver gang hun skal aflevere datteren til faren. Og dertil kommer alle hans bebrejdelser omkring Katrines alkoholforbrug og promiskuøse livsstil. Katrine kan simpelthen ikke forstå, at han ikke kan se, hvor gode de tre var sammen.

Midt i Katrines krise, bliver hun kontaktet af sin mor, som med bebrejdelser får hende til at komme hjem. Katrines far er, efter en massiv blodprop, sengeliggende og meget deprimeret. Moderen ved ikke, hvad hun skal gøre, og Katrine falder tilbage i rollen som storesøster og mægler i familien. Hun bliver nødt til at finde sin lillebror, som har brudt med familien. En lillebror, der er ludoman, og bruger det meste af sin tid på at spille egne og lånte penge op. Han bliver nødt til at forsone sig med deres far. Inden det er for sent.

Vi følger Katrines søgen efter sin lillebror, mens hun prøver at håndtere sorgen over at miste sin egen familie. Et flygtigt bekendtskab viser sig at være mere end dét. Måske er der lysere tider på vej for Katrine.

Modvind er en roman om familie, tilgivelse og evnen til at begynde forfra. Britt B. Tippins skriver ægte og gennemført om en kvinde i krise. Katrines sorg over tabet af sin familie, efterlader et stort indtryk. Beskrivelsen af Katrine giver læseren en forståelse af, hvorfor nogle mennesker går i hundene. Bogen er skrevet i et ironisk og lettilgængeligt sprog, der gør den meget nem at læse.

Britt B. Tippins: Modvind, Turbine, 300 sider, oktober 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.