// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alix Rickloff: Hemmelighederne på Nanreath Hall
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Historisk roman, Roman

Alix Rickloff: Hemmelighederne på Nanreath Hall

Skrevet af den 18. maj 2017 – 07:35Ingen kommentarer

Anna er sygeplejerske. Tiden er 2. verdenskrig og stedet er et gods i Cornwall. Her bliver hun sendt hen for at passe sårede og syge soldater på et herskabeligt gods i efteråret 1940. Godset er – tilfældigvis – også hendes mors fødested. Moren stak af med en fattig kunstner i årene inden 1. verdenskrig, og Anna er frugten af deres kærlighed.

Den slags så man jo ikke med milde øjne på dengang, og da Annas forældre begge er døde, er Anna vokset op hos en plejefamilie i London. Nu bringer skæbne hende altså tilbage til slægtens arvegods, og samtidig med at hun skal passe de sårede, går hun naturligvis på jagt efter familiens mange hemmeligheder.

Undervejs må hun gøre op med sine egne krigstraumer, overvinde andres og måske også finde en lille kærlighedshistorie selv, mens blitzen rammer England og krigen stadig ser ud til at være tabt.

Sideløbende med Annas historie får man hendes mors egen fortælling om den adelige spændetrøje, trangen til at forsøge en kunstnerisk karriere og som sagt en kærlighedshistorie til en ung kunstner, der også har sine hemmeligheder….

Det lyder en anelse melodramatisk, og det er det egentlig også, men det er samtidig en underholdende historie, der løber gennem to, ødelæggende verdenskrige med masser af drama. Det er en letlæst, historisk roman, med et godt plot og nogle overraskende twists undervejs.

Hemmelighederne på Nanreath Hall er ikke en stor psykologisk roman, og man behøver ikke læse meget mellem linjerne for at vide hvad de forskellige karakterer føler og tænker, men det er gedigen underholdning, og især beskrivelsen af tiden før og under 1. verdenskrig er rigtig interessant.

Alix Rickloff: Hemmelighederne på Nanreath Hall. 382 sider, oversat af Dorteh Klyvø. HarperCollinsNordic, udgives 18. maj 2017.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.