// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tor Even Svanes: Skamskudt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Tor Even Svanes: Skamskudt

Skrevet af den 12. april 2017 – 07:52Ingen kommentarer

En enlig kvinde blandt skydegale mænd. Midt ude på havet uden mulighed for kontakt til omverdenen. Så er scenen sat i Tor Even Svanes nye isthriller Skamskudt.

Mari er nyuddannet dyrlæge og bliver af Fiskeridirektoratet udsendt som inspektør på en sælkutter i Vestisen. Hun har ingen erfaring på området og opdager snart, at jobbet er mere udfordrende, end hun troede. For på havet gælder ingen regler, og når jagten på sælungerne går ind, forsvinder alle grænser. Sælunger bliver skudt i flæng, og slået med køller og kroge. Alt i mens Maria forsøger at tale mændene til fornuft og true dem med, at hun vil indberette dem for dyremishandling.

Tiden går, og mændene bliver mere og mere aggressive. Mari bliver chikaneret, både på grund af sit køn, og fordi hun er inspektør. Der er ingen, der vil lytte til hendes bøn om at slå sælerne nænsomt ihjel. Da de mister radiokontakten til omverdenen, begynder Mari at frygte for sit liv. Hun barrikaderer sig i sin kahyt, og går kun ud, når det er nødvendigt. Men er det nu også sikkert at være der om natten? Står der én på den anden side af døren og hvisker, eller er hun ved at blive gal?

Skamskudt er Tor Even Svanes tredje roman, men den første som er oversat til dansk. Sproget er minimalistisk og skrevet i rapportform. Det fungerer det meste af tiden, men jeg kunne godt have tænkt mig en bedre fornemmelse af hvem Mari er. Det ville have givet bogen en større dybde. Når det er sagt, er Skamskudt en interessant ny måde at skrive en thriller på. Og er du til korte, intense og nervepirrende historier, er dette en bog for dig.

Tor Even Svanes: Skamskudt, Jensen & Dalgaard, 204 sider, marts 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.