// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Martina Haag: Der er noget som ikke stemmer
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Martina Haag: Der er noget som ikke stemmer

Skrevet af den 13. marts 2017 – 07:35Ingen kommentarer

Nogle gange sker det, at jeg læser en bog, som er så hjerteskærende ægte, at følelsen hænger ved i dagevis. Der er noget som ikke stemmer, er en af den slags bøger. Martina Haag har skrevet en enestående skilsmisseroman, om det der gør allermest ondt. Om at overleve for sine børn, når ønsket om at forsvinde i en bundløs sø er størst.

Petra er forfatter og lykkelig gift med talkshow-værten Anders. De bor i Stockholm sammen med deres 2 små drenge. Det er et af den slags ægteskaber, der vil vare for evigt. Det er i hvert fald det, hun tror. Men Anders er et helt andet sted. Og da han fra den ene dag til den anden beslutter sig for at gå, falder Petras verden sammen. Hun opdager, at hun må opgive alle de forestillinger om kærlighed, hun hidtil har troet på.

Petra begynder at tælle de minutter, timer og dage, hun er kommet igennem, mens en altoverskyggende sorg fortærer hende. Hun taber sig voldsomt. Hun gennemgår hans ting for at finde svar på, hvorfor han ikke længere elsker hende. For ét er at erkende, at kærligheden er forsvundet. Noget andet er at mærke, hvordan et menneske, der førhen viste omsorg, pludselig mister al interesse for én.

Efter mange måneders sorg, beslutter Petra sig for at rejse alene til en afsides hytte i de svenske alper. Hun vil skrive en bog om bruddet og arbejde sig tilbage til livet. Alt imens hun bliver konfronteret med frygten for at være alene.

Der er noget som ikke stemmer, er en af de bedste bøger, jeg længe har læst. Jeg kunne helt ind i hjertekulen, mærke den tomhed og angst Petra følte. Martina skriver råt for usødet om de sider, der viser sig, når man bliver bedraget og vraget af det menneske, man er tættest på.

Bogen har velfortjent vundet Årets Bog 2016 på Göteborgs bogmesse og har ligget på bestsellerlisternes top ti i Sverige i mere end et år.

Martina Haag: Der er noget som ikke stemmer, Forlaget Aronsen, 172 sider, februar 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.