// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kurt Kragh og Ove Dahl: Drabscheferne – de største sager
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Samfund

Kurt Kragh og Ove Dahl: Drabscheferne – de største sager

Skrevet af den 12. februar 2017 – 07:16Ingen kommentarer

En samtalebog om mord og modbydeligheder. Det er hvad vi har at gøre med her. Bogen er en dialog mellem den tidligere chef for Rigspolitiets rejsehold, Kurt Kragh, og den tidligere drabschef ved Københavns Politi, Ove Dahl.

De to pensionerede politichefer fortæller på skift om nogle af de største og mest modbydelige mordsager, som de har efterforsket og for det meste opklaret. Den anden stiller så opklarende spørgsmål, ligesom de undervejs diskuterer mere principielle ting som forholdet til pressen og politiledelsen.

Flere af sagerne er tidligere blevet beskrevet i selvstændige bøger. Det gælder blandt andet sagen om den såkaldte Amagermand og æresdrabet foran Slagelse Station. Så hvis man har læst de bøger, så er der ikke meget nyt under solen her.

Hvis man ikke har læst om de sager allerede, så får man her en rimelig grundig indføring i sagerne, ligesom drabscheferne kommer ind på en række andre opsigtsvækkende sager, som ikke har fået sine egne bøger. Sager uden kød nok til en hel bog, men alligevel spændende mordsager, hvor tingene ikke altid viser sig at være, som man tror de er.

Hver sag har sit afsluttet kapitel, så man kan sagtens springe rundt i bogen og eksempelvis starte med sagen om Amagermanden.

“Drabscheferne – de største sager” er oplagt læsning ved poolkanten, i flyet eller andet sted, hvor tiden skal slås ihjel med gode fortællinger – uden at det bliver for kompliceret og man ikke kan tage et blund undervejs eller lægge bogen fra sig.

Kurt Kragh og Ove Dahl i samarbejde med Stine Bolther: Drabscheferne – de største sager. Ekstra Bladets Forlag, 2016. 270 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.