// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Philip Kerr: Kvinden fra Zagreb
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Philip Kerr: Kvinden fra Zagreb

Skrevet af den 9. november 2016 – 07:40Ingen kommentarer

Gennem 27 år har vi nu haft mulighed for at følge Bernie Gunther, privatdetektiv og Sicherheitsdienst-officer med beordret nattearbejde.

Den prisbelønnede serie lagde ud med tre romaner, kaldet Berlin Noir, og det er Nazityskland, det handler om. Bernie har det ikke godt med nazisterne, og han er ved seriens start røget ud af politiet på grund af den manglende begejstring for projektet.

Gunther forsøger at holde sig under radaren. Det lykkes ikke, og gang på gang ryger han i ballade og må kæmpe for liv og lemmer. Berlin Noir er galgenhumoristiske, stemningsfyldte og historisk præcise romaner, der hurtigt fik klassikerstatus.

I 15 år holdt forfatteren pause fra Gunther-figuren, for så lige pludselig at tage fat igen. Vi springer frem i tiden i nogle romaner og hører om Gunthers oplevelser efter krigen. Vi er tilbage igen og dyrker et lille kapitel, eksempelvis i Polen, hvor Gunther er med til at opklare Katyn-massakren. Og her, i ”Kvinden fra Zagreb” er vi i Tyskland i 1942. Topnazisten Goebbels har tabt sit hjerte til den vidunderlige skuespiller Dalia Dresner, som gemmer sig i Schweiz. Goebbels overtaler – eller beordrer om man vil – Gunther til at finde hende. Men det er ikke et smart træk, da vores hovedperson kan noget med kvinder, som selv gode gamle Bogart ville misunde ham.

Intrigerne vokser vildt og hjerteskærende, der er masser af referencer til virkelige personer og hændelser, og som læser er man på sikker grund. ”Kvinden fra Zagreb” er en af de rigtig gode Kerr-bøger. Læs den, hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med dette mørke og humoristiske univers. Og tag derefter de tre første i Berlin Noir-serien.

Philip Kerr: ”Kvinden fra Zagreb”, Modtryk, Oversat af Ole Steen Hansen, 397 sider, 2016.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.