// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kazuaki Takano: Udryddelsen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Kazuaki Takano: Udryddelsen

Skrevet af den 14. oktober 2016 – 07:22Ingen kommentarer

Der er lidt langt mellem de helt gode snaps. Især når vi taler om de særlige thriller-romaner i kategorier som ’techno’ eller sci-fi’. Og om der kommer en Tom Clancy eller en Larry Bond igen, er nok lidt svært at spå om.

Kazuaki Takano er dog et meget solidt bud på en moderne udgave af Bond eller Clancy. Det viser han for alvor med ”Udryddelsen” (på engelsk: ”Genoside of One”). Romanen blev indstillet til den japanske Naoki litteraturpris i 2011 og vandt flere andre fornemme priser.

Handlingen er ganske finurlig. Den amerikanske efterretningstjeneste får oplysninger om, at en ny livsform er opstået dybt inde i Congos jungle. Den nye livsform er tilsyneladende en trussel mod selve menneskeheden, og derfor bliver en mindre gruppe elitesoldater sendt ind for at eliminere truslen. Men hvor stammer denne nye trussel egentlig fra? Og er der andre hensyn at tage?

Bogen er fremragende skrevet. På dansk har vi at gøre med en oversættelse fra engelsk efter en oversættelse fra japansk. Det plejer ikke at gøre noget som helst godt ved sproget. Nu kan jeg ikke gå ind og verificere på den japanske oversættelse, da japansk ikke er et af de sprog, jeg mestrer. Men udover et par enkle kommafejl hist og her, så er sproget levende og flyder fremragende – i takt med den fængslende handling.

Det kan til tider være svært for læsere at håndtere en handling, der – på papiret – ser ud til at ligge ret langt fra virkelighedens verden, men Takano formår i den grad at suge os ind i historien og tage os med på en herlig hæsblæsende rejse.

Takano, der selv har en fortid i filmverdenen, både i Japan og i Hollywood, må meget gerne trække lidt på sine gamle kontakter og se, om han ikke kan få lavet ”Udryddelsen” til en film. Jeg vil gerne se den.

Udryddelsen, Kazuaki Takano, Turbine, 444 sider, Oktober 2016.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.