// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Chigozie Obioma: Vi var fiskere
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Chigozie Obioma: Vi var fiskere

Skrevet af den 7. oktober 2016 – 07:21Ingen kommentarer

Det er ikke mange afrikanske romaner, man ser på det danske bogmarked, så stor tak til forlaget Klim for deres sats med ”Vi var fiskere”.

Fortællingen udspilles i midten af 90’ernes Nigeria, en periode præget af politisk uro, korruption og lovløshed. Sådan er det også i den sydlige del af landet og i landsbyen Akure, hvor vores hovedpersoner befinder sig.

Fem brødre og en søster vokser op i en familie, som den karrierebevidste fader vælger at forlade ved romanens start. Han forflyttes til en stilling langt væk fra familien, og kan nu kun besøge dem sporadisk. Hans fravær får børneflokken til at bryde med de tidligere snærende bånd, og de ældste drenge begynder at strejfe rundt og gå på opdagelse i de spændende og farlige omgivelser.

Oplevelserne markerer nogle af de unges overgang til de voksnes rækker. Fra at have været en næsten uopløselig enhed glider de nu fra hinanden, og det er bragende godt fortalt. Stemningen mellem børnene er fint og følsomt registreret, og dejligt befriet for nostalgi, så man sluger siderne.

Forfatteren registrerer og formidler også de miljøer, som børnene færdes i med en fantastisk indlevelse, og de mange ukendte omgivelser står frem som klare billeder på nethinden. Så læs ”Vi var fiskere” og få et fascinerende indblik i en helt anden verden.

Chigozie Obioma, Vi var fiskere, Klim, 312 sider, 2016, Oversat af Ninna Brennøe

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.