// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Arne Dahl: Skyggezone
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Arne Dahl: Skyggezone

Skrevet af den 22. september 2016 – 07:44Én kommentar

Så er der rigtigt godt nyt for alle Arne Dahl fans, for han er på banen igen med en ny krimi, endda med et helt nyt persongalleri med interessante karakterer.

I Skyggezone møder vi ikke hovedpersonerne fra A-gruppen, men i stedet for Sam Berger, som arbejder ved kriminalpolitiet i Stockholm. Han har en forkærlighed for ure, dyre armbåndsure som han har seks af – og hver søndag skifter han armbåndsur. Vi bliver også introduceret til Molly Blom, som også kan noget inden for efterforskning, og som kommer til at spille en væsentlig rolle i historien.

Og lad mig med det samme slå fast, Skyggezone er hamrende spændende og plottet er skruet formidabelt sammen. Da jeg troede, at jeg havde styr på brikkerne, viste det sig, at brikkerne skulle lægges til et helt andet billede.

Sam Berger leder efter en 15 årig pige, Ellen, som er forsvundet på tredje uge. Han er overbevist om, at hun er offer for en seriemorder, som i en længere periode har bortført unge 15 årige piger. Men han har ingen beviser, ingen lig og hans teori vinder ikke indpas hos hverken hans chef eller andre kollegaer.

Han finder blodspor i et hus nede i en kælder, som er bygget mærkeligt op. Men ingen lig og ingen rigtige spor efter Ellen andet end blod kan være hendes, men også en andens. Dog finder han et lille tandhjul til et ur, og det kan være, at det er præcis dette tandhjul, som bringer ham på sporet af den formodede morder. Den morder som han er mere eller mindre den eneste, der tror findes. Samtidigt har han mistet sit dyreste armbåndsur i sin samling, som måske, måske ikke spiller en rolle.

Sam kommer undervejs i sin efterforskning i kontakt med Nathalie Fredén, som viser sig at vide noget, men ikke er meget for at dele ud af informationerne. For hvem kan man stole på?

Læs Skyggezone, for det er virkelig god underholdning. Den eneste lille skygge i er, at man som læser bliver kastet noget drastisk ind i historien, men når man kommer længere hen, giver den fortælleteknik fuld mening.

Jeg glæder mig meget til at følge Sam Berger og Co.

Arne Dahl, Skyggezone, Forlaget Modtryk, 367 sider, dansk udgave september 2016, oversat af Anders Johansen

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.