// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jeppe Facius & Anders-Peter Mathiasen: Blekingegadebetjenten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi

Jeppe Facius & Anders-Peter Mathiasen: Blekingegadebetjenten

Skrevet af den 31. juli 2008 – 20:10Ingen kommentarer


Adskillige pensionerede betjente har de senere år fundet anledning til at skrive og udgive deres erindringer. En af dem er kriminalinspektør Jørn Moos, der ganske givet også har set sit snit til at få sin bid af kagen i Blekingegade-euforien, som Peter Øvig Knudsens to bøger har hensat landet i.

Jørn Moos var nemlig den kriminalmand, der stod i spidsen for efterforskningen af Blekingegadebanden, og omkring 80 pct. af bogen, som godt nok har Facius og Mathiasen som forfatter, men som fortælles i jeg-form af Moos, handler om lige præcis den sag. De sidste 20 pct. er 5 pct. opvækst, 10 pct. tiden i politiet før og 5 pct. efter Blekingegadesagen.

De knap 200 sider er hurtig læst, og giver kun ganske få oplysninger om Blekingegadesagen, som man ikke kan finde hos Øvig Knudsen. Interessant er det dog at høre historien direkte fra “hestens mund” og ikke udlagt af en historiker, der ikke selv var til stede. Moos’ egne holdninger til sagen og dets aspekter, samt detaljer fra efterforskningen er noget af det nye som bogen bidrager med. Desuden en håndfuld gode “ikke-Blekingegade” relaterede kriminalhistorier.

Hvis man bare ikke kan få nok af Blekingegadesagen har man sikkert allerede læst denne bog, der udkom sidste år, mens man venter i spænding på både tv-serien og filmen. Hvis ikke, er det absolut ikke noget must.

Jeppe Facius & Anders-Peter Mathiasen: “Blekingegadebetjenten”, People’s Press, 2007, 198 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.