// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katrine Klinken: Børnenes verdenskøkken
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Katrine Klinken: Børnenes verdenskøkken

Skrevet af den 13. oktober 2009 – 07:25Ingen kommentarer

Mange børn synes, at det er spændende at lave mad og ofte kan man få dem til at smage på flere forskellige ting, hvis de selv har været med.

Et nyt bud på en kogebog for børn er Katrine Klinkens ”Børnenes verdenskøkken”, hvor der er samlet opskrifter fra mange forskellige lande.

Bogen er fyldt med lækre opskrifter, der er nemme at gå til for både børn og voksne. De største børn kan lave flere af retterne selv og sværhedsgraden er markeret med et symbol ud for hver opskrift.

Så slut med kedelige frikadeller, nu skal der laves Pekingand med mandarinpandekager fra Asien, Marokansk krydret suppe med kikærter og bønner fra Afrika eller hvad med empanadas og tomatsalsa fra Sydamerika. Der er opskrifter til hverdag og fest, mad der tager tid og mad der kan være klar i en fart.

I begyndelsen af bogen er der et verdenskort, der med forskellige farver markerer kontinenterne. Det giver anledning til en snak om, hvor de forskellige opskrifter, krydderier og råvarer oprindeligt kommer fra. Opskrifterne er forenklede og tilpasset så råvarerne er til at få fat i i almindelig butikker.

Bogen er god som inspiration, så man i familien kan lave noget spændende mad og hygge sig med at spise sammen.

Herfra kan de små hjemmelavede kræmmerhuse med flødeskum og hindbær klart anbefales som en lækker dessert. Så måske er det her i slutningen af efterårsferien, at der skal tages et par bidder af de forskellige verdensdele.

Katrine Klinken, Børnenes verdenskøkken, Politikens forlag, 2009, 178 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.