// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bo Østlund: Chauffør for Hr. Møller
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erhvervsliv, Erindringer

Bo Østlund: Chauffør for Hr. Møller

Skrevet af den 7. juli 2008 – 08:08Ingen kommentarer

Hr MøllerErik Bergmann var i 12 måneder chauffør for Danmarks rigeste mand, Mærsk Mc-Kinney Møller. Eriks’ oplevelser og historier har forfatteren, Bo Østlund, samlet i en bog udgivet ganske passende af Ekstra Bladets Forlag.

Bogen er nemlig som at læse Ekstra Bladet eller Se & Hør. Der er masser af god sladder om familien Møller, men langt fra nok til at dække de 266 sider.

Jeg har tidligere læst de to klassiske bøger om Mærsk: “Mærsk” og “Myten Møller”. Men denne nye bog overlapper på ingen måde, da indholdet ikke handler om virksomheden eller erhvervsmanden Mærsk. Den handler om hans privatliv, indenfor de fire ellers fuldstændig ukendte vægge. Om det er interessant, handler nok mere om læseren end om bogen.

Bogen er interessant, hvis man vil kende mere til Mærks’ dagligdag, hans måde at tale til folk, hans humor eller mangel på samme. Den beskriver alle familiens særheder og traditioner.

Selv fandt jeg flere af kapitlerne ganske interessante. Specielt beskrivelserne af Mærsk’ reaktioner i forbindelse med hans brud med Berlingske Tidende og hans “kamp” mod Frank Aaen. Men jeg må erkende, at jeg også slugte sladderen råt og jeg blev flere gange imponeret over hvad rigdom giver af muligheder – egen lufthavnshangar med privatfly, ferieboliger osv.

Bogens største problem er, at den i realiteten kun er 150 sider, men at den skal fylde 266 sider. Det betyder mange gentagelser og ligegyldige informationer om hvordan Hr. Møller vil have klippet hækken, renset hans swimmingpool og meget mere.

“Chauffør for Hr. Møller” er god sladder om det rige meget konservative Danmark. Om den gruppe af danskere, der stadig har tjenestefolk uden ferierettigheder og som stikker deres tjenestefolk 1.000 kr.-sedler når de har været ekstra flittige. Og det er sådan set fin underholdning. Er man til sladder og private historier er bogen fin. Vil man vide mere om Mærsk og firmaet med den syvtakkede stjerne skal man læse en af klassikerne. Alternativt kan man læse “Esplanaden“, som ser på virksomheden med mere kritiske øjne.

Bo Østlund: Chauffør for Hr. Møller. Ekstra Bladets Forlag, 2008. 266 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.