// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Philip Kerr: Guds hånd
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Philip Kerr: Guds hånd

Skrevet af den 6. maj 2016 – 07:36Ingen kommentarer

Der er rigtig mange gode grunde til at glæde sig til sommeren. Jeg vil give dig endnu én. For hvis ikke en almindeligt sportsglad dansker kan finde nok spænding i EM i fodbold, Tour de France og olympiske lege fra Brasilien, så kast nogle timer efter Philip Kerrs ”Guds hånd. Her får du både masser af spænding og oven i købet en handling sat i en fodboldverden, der er skræmmende virkelig.

Det er Philip Kerrs anden bog om fodboldmanager Scott Manson, der med sit London City fra den engelske Premier League tager til Grækenland for at spille Champions League-kamp mod Olympiakos i Athen. Men før han ved af det, står han med flere dødsfald og et udrejseforbud for hele holdet. Og da strejken hærger i det ruinerede Grækenland, beslutter Scott sig for selv at tage detektivhatten på og lede efter svarene på, hvem, hvad og hvorfor.

Der er rigtig meget at glæde sig over ved denne bog. Lad mig starte med hele grundlaget. Philip Kerr har valgt at holde alt så virkeligt og realistisk, som det overhovedet er muligt. For eksempel spiller hans London City – et fiktivt hold – mod Leicester, hvor danske Kasper Schmeichel står på – fakta – og hvor Jamie Vardy scorer mål – fakta. Hele den verden, hans hold, hans træner og hans spillere befinder sig i er virkelig. Det er de rigtige modstandere med de rigtige spillere og de rigtige trænere og managers. Men frem for alt er det de rigtige korrupte omstændigheder, hvor ingen med sikkerhed kender alderen på de fleste afrikanske fodboldspillere, der kommer til Europa gennem de store organiserede fodboldskoler, og hvor rigmænd jonglerer rundt med mennesker, mens de hvidvasker penge i verdens største og mest populære fodboldklubber. Kender du blot en smule til denne verden, så bliver du grebet af hele grundlaget for denne fortælling.

Dernæst har du handlingen, som naturligvis er givet et twist eller to, så vi ikke bare sidder på herrerækkerne og følger begivenhederne, Der er både erotik, mord, intriger og alt det, der gøre en god krimi til en god krimi. Og siden hvornår har flotte fyre med mange penge og smukke piger i eksotiske omgivelser ikke kunnet tiltrække læsere af begge køn?

Sidst er der måden, bogen er skrevet på. Sproget er sprællevende og meget personligt. Vi er i 1. person, og vi oplever altså hændelserne, som Scott Manson oplever dem. Det giver en nærhed og en ærlig tilgang, der er meget velegnet til bøger i denne genre.

Jeg var grebet fra stort set første side i bogen, og jeg kan dårligt vente, til jeg skal i gang med den næste i serien. Nu ved jeg, at Philip Kerr altid har været glødende Arsenal-fan, men det er på ingen måde noget, du mærker i bogen – andet end ved hans utrolige viden om sporten. Og det er en fed måde at enten få bekræftet sin viden eller at erhverve sig ny om et emne, jeg godt kan lide. Jeg kan ikke anbefale denne bog varmt nok. Lad den være sommerens hit.

Guds hånd, Philip Kerr, Modtryk, 327 sider, Februar 2016.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.