// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Til Poul med kærlig hilsen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Politisk biografi

Til Poul med kærlig hilsen

Skrevet af den 25. juni 2008 – 04:51Én kommentar

PoulI anledningen af Poul Nyrup Rasmussens 65 års fødselsdag, har tre af hans tidligere medarbejdere taget initiativ til en bog, hvor en lang række forskellige venner og bekendte bidrager med en hilsen til Poul.

De 23 bidragsyderne har alle vidt forskellige baggrunde, og er af både politisk, kunsterisk og privat karakter. Hver hilsen fylder kun et par sider, hvilket gør bogen meget let og hurtig læselig, men samtidigt når de fleste hilsner at opnå en vis dybde.

Bogen er en rigtig flot gave til en tidligere statsminister. Alle hilsnerne, bidrager med forskellige vinkler på privatpersonen og politikeren, Poul Nyrup.

Specielt vil jeg fremhæve Jacques Delors, Jan Trøjborgs, Martin Thorborgs og Lars Herschends vidt forskellige indlæg. Førstnævnte for en virkelig flot og rosende hilsen, med eksempler på Nyrups europæiske engagement og resultateter. Jan Trøjborgs hilsen giver et glimrende indblik i Poul Nyrup som kollega på Christiansborg. Martin Thorborg beskriver glimrende den positive oplevelse mange kritikere får, når de lærer Poul bedre at kende. Og sidst er Lars Herschends indlæg morsom, da han som ejer af det lokale byggemarked tæt på Nyrups sommerhus i Tisvilde, afslører Nyrup indkøb de sidste mange år.

Bogen kunne sagtens have været mange hundrede sider længere, men det ville ikke nødvendigvis have gjort den bedre. Så en stor ros til Marina Hoffmann, Mette M.S. Rugaard og Trine Hammershøy, der har taget initiativ til og redigeret bogen. Er man interesseret i, at lære Danmarks statsminister i halvfemserne bedre at kende, så er bogen et godt og hurtigt læst værk. Efter at have læst bogen, får jeg lyst til at finde “Staunings Venner” frem igen og genlæse den. Sådan bøger kan noget specielt.

Bidragsyderne er: Bill Clinton, Jacques Delors, Jens Stoltenberg, Jan Juul Christensen, Benny Andersen, Marianne Jelved, Thorkild Simonsen, Michael Kvium, Svend Auken, Pui Ling Lau, Jan Trøjborg, ATS, Georg Metz, Ulf Pilgaard, Morten Thomsen, Reimer Bo Christensen, Martin Thorborg, Gert Nielsen, Flemming Ibsen, Max Bæhring, Peter Ahlfors, lars Herschend, Egon Poulsen, Helle Hansen og illustrationer af Roald Als.

Til Poul med kærlig hilsen, 165 sider, Informations forlag

Én kommentar »

  • Nicolai K. siger:

    Jeg forstår ikke helt. Er det en vittighed? Omslaget på bogen har et billed af Nyrup, hvor han er ved at tage en sweater af? Eller fryser han? Eller hygger han sig bare? Eller skal billedet også bruges på forsiden af Femina?

    Gay!

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.