// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nina Vad Holtum: Konservatoren
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Nina Vad Holtum: Konservatoren

Skrevet af den 3. april 2016 – 09:55Ingen kommentarer

Hvad sker der i hovedet på en kvinde, som har slået sin utro mand ihjel og nu lever videre med deres fælles søn?

Hvad med angsten for at blive opdaget og hvad med den dårlige samvittighed?

For morderen er jo også mor, og er nu skyld i, at sønnen ingen far har længere – og at hendes søde svigermor ingen søn har længere. Alt dette er en del af grundlaget for Nina Vad Holtums spændende krimi Konservatoren.

Men den handler også om andre emner: hvordan får man et kæresteforhold til en mangeårig ven til at fungere? Hvordan tøjler man sin egen usikkerhed og jalousi? Og hvad gør man for sin gamle mor, som begynder at få problemer med at bo alene i sit store hus med trappe til førstesalen?

Hovedpersonen er Lærke Lind, som i den første bog Ikonen (som jeg ikke har læst) slår sin mand ihjel, fordi han er hende utro. Hun har også succes som konservator, og er med til at finde en meget sjælden ikon. I bog nummer to, Konservatoren, møder vi hende igen, i et nyt forhold og med alle hendes tanker om sit mord, som hun er sluppet godt fra. Hun er en helt almindelig ualmindelig kvinde, som ikke finder sig i noget.

Vi følger hende i hendes daglige liv, hvor hun fosøger at få sin nye hverdag til at fungere med sin kæreste, som hun flytter hjem til. Samtidigt tager hun sig også af sin søn, svigerdatter og moren, som i en periode kræver ekstra pleje. Men ikke alt er som det skal være. For i kulissen står Camilla, som er den kvinde, hendes mand var hende utro med. Camilla opfører sig mistænkeligt, og har forskellige sandheder om Lærkes mand, som hun gerne vil fortælle – sandheder, som får Lærkes syn på sin afdøde mand til at ændre sig. Samtidigt sker der forskellige uforklarlige ting i Lærkes liv, som kræver hendes fulde opmærksomhed.

Rent sprogligt fungerer bogen godt, selv om beskrivelserne af de madretter Lærke spiser ind imellem fylder lidt for meget. Ideen med at belyse en helt almindelig kvinde, som bliver morder og slipper godt fra det, er rigtigt godt tænkt. Nina Vad Holtum holder fint alle tråde gennem hele bogen og får spundet dem til et spændende krimitæppe uden løse ender. Jeg var godt underholdt, og er nysgerrig på bog nummer 1, som jeg vil læse, selv om jeg nu kender udfaldet. Jeg kan rigtigt godt lide blandingen af spænding og indblikket i Lærke Linds liv.

Nina Vad Holtum, Konservatoren, Forlaget Claus Publishing, 314 sider, marts 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.