// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nina Vad Holtum: Ikonen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Nina Vad Holtum: Ikonen

Skrevet af den 6. februar 2015 – 07:10Ingen kommentarer

ikonenLærke Lind har været sammen med sin mand i 20 år og da han forlader hende til fordel for en yngre kvinde, går Lærkes verden helt i stykker. Hun skal finde sine egne ben efter den uventede drejning hendes liv har taget og hun fordyber sig i sit arbejde, hvor hun restaurerer gamle og værdifulde ikoner fra Rusland.

Midt i sin selvrealiseringsproces får hun en opgave, der fører hende på en spændende rejse. Det er et medlem af det danske kongehus, der har fået et ikon, der har en særdeles dramatisk og usædvanlig historie.

Bogen følger Lærke i jagten på at finde ind til sig selv igen efter en krise. Hun opbygger et stort had til eks-manden og finder trøst i mere eller mindre tilfældig sex, arbejdet og i gruppen af andre skilte kvinder.

Bogen er velskrevet og hele temaet omkring ikonerne virker gennemarbejdet og som læser får man lyst til at vide mere. Lærkes rejse for at finde ud af historien bag det usædvanlige ikon er spændende og fint flettet ind i fortællingen.

Jeg er mindre begejstret for de erotiske beskrivelser, alt for mange detaljer til min smag, en antydning af hvad der foregår, havde været mere raffineret.

Jeg efterlades også en smule mundlam over slutningen, som jeg ikke lige havde forestillet mig sådan. En anelse tragikomisk og lidt ærgerligt i forhold til den ellers virkelig gode læseoplevelse, som Nina Vad Holtum ellers har at byde på.

Nina Vad Holtum har rødder i Nordjylland og har skrevet i mange år. Ikonen er hendes første roman, men jeg har lyst til at læse mere fra hendes hånd.

Nina Vad Holtum, Ikonen, Clausen Publishing, 304 sider, 2014

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.