// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne Meinert: Ondskabens nøgle
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Fantasy

Anne Meinert: Ondskabens nøgle

Skrevet af den 21. januar 2016 – 07:04Ingen kommentarer

Ondskabens nøgle er anden bog i Anne Meinert fantasyserie om landet Ildúria. Og selvom de to historier ikke hænger uløseligt sammen, er det alligevel en god idé at starte med første bog Dinas forbandelse.

I Ondskabens nøgle møder vi igen Jonas, der har sommerferie og keder sig temmelig meget fordi hans bedste ven er på ferie. Heldigvis flytter en ny familie ind i hans opgang og han og deres datter Annabel bliver hurtigt gode venner.

En dag fortæller Annabel, at hun hører stemmer fra den ene væg i cykelkælderen og da de kommer derned har en ny portal til landet Ildúria åbnet sig og Jonas fortæller Annabel historien om Dinas forbandelse (1. bog). De beslutter sig for at tage dertil, men der er noget galt i det ellers så dejlige Ildúria. Ondskab, som ikke eksisterede før hændelserne i bog 1, har for alvor taget fat i landet. Jonas’ venner er slet ikke til at kende igen og deres vrede skræmmer ham. Ondskaben smitter som en virus og efterlader alle som zombier. Naturligvis står en ond troldmand bag og han vil være enehersker. Jonas og Annabel bliver nødt til at gøre noget. Men hvad og hvordan? Heldigvis er ikke alle blevet smittet og kampen mod troldmanden begynder.

Ondskabens nøgle er en fin fortsættelse til Dinas forbandelse. Verdenen er fint bygget op og beskrevet. Jonas står stadig levende og beskrivelsen af ham og Annabels venskab kunne jeg især godt lide. Desværre bliver det lidt forvirrende i 2. halvdel af bogen, hvor der pludselig sker en masse, mange ting bliver viklet sammen og en del plottwists åbenbares. Til gengæld er bogen igen fyldt med dejlige, helsides illustrationer af Lasse Bekker Weinreich.

Bogen er for både drenge og piger og egner sig til selvlæsning fra ca. 10 år. Men hvor Dinas forbandelse mest var gys og uhygge er Ondskabens nøgle mere eventyr og spænding. Ved at følge dette link kan du læse min anmeldelse af den første bog i serien.

Anne Meinert, Ondskabens nøgle, Turbine, Maj 2015, 149 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.