// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gianrico Carofiglio: På kanten af sandheden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Gianrico Carofiglio: På kanten af sandheden

Skrevet af den 22. december 2015 – 07:28Ingen kommentarer

På kanten af sandheden er fjerde roman i serien om forsvarsadvokaten Guido Guerrieri.

Vi er i Bari i Syditalien, næsten helt nede ved hælen. Og alle ved jo, at når vi kommer så langt sydpå, så kommer vi også i kontakt med mafiaen, korrupte politikere og en masse mennesker, der er blevet gode til at kigge den anden vej på de rigtige tidspunkter. Sådan er det dog ikke med vores hovedperson. Han kæmper for at opretholde sin moralske habitus og forsvarer ikke nødvendigvis alle, der henvender sig til ham.

En dag bliver han kontaktet af sin gamle studiekammerat, Larocca, en nu respekteret dommer, hvis karriere tilsyneladende kører på skinner. Larocca er under mistanke for at have modtaget bestikkelse og at reducere straffen eller helt frifinde anklagede, der kan betale. Det er en særdeles alvorlig og tilsyneladende helt urimelig anklage, og Guerrieri kaster sig med ildhu ud i forsvaret for sin gamle ven. Men der er selvfølgelig ugler i mosen og med hjælp fra privatdetektiv og andre gode forbindelse, lider Guerrieris tiltro til vennen et alvorligt knæk.

Carofiglio kender det italienske retsvæsen indefra. Læseren bringes med ind i retssalene og i alle de omkringliggende processer. Det giver bogen tyngde, men er desværre også på nippet til at gøre den lidt kedelig. Der er spændende dilemmaer om skyld om uskyld og sansemættede beskrivelser af livet i Bari og omegnen, hvor man hurtigt kommer ud til havet og italienske olivenlunde.

Forvent ikke en handlingsmættet krimi, men snarere et lidt vel langt retssalsdrama med mange skønne syditalienske karakterer og miljøer.

Du kan læse anmeldelse af den tredje bog i serien her.

På kanten af sandheden, Gianrico Carofiglio, Hr. Ferdinand, Oversættelse: Marie Andersen, 320 sider, 2015.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.