// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » E.T.A. Hoffmann: Nøddeknækkeren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

E.T.A. Hoffmann: Nøddeknækkeren

Skrevet af den 16. december 2015 – 09:11Ingen kommentarer

Måske har du set balletten Nøddeknækkeren? Eller også har du set Nøddeknækkeren på film? Men har du læst bogen? Den fine gamle bog fra 1820, nej vel? Det har jeg netop gjort som optakt til, at jeg skal se Nøddeknækkeren opført som ballet på Det kongelige teater på fredag. Det er et fint eventyr og jeg glæder mig nu endnu mere til at se balletten.

Marie får en nøddeknækker i julegave. Hendes gudfader er kreativ og dygtig og vant til at bygge legetøj til hende og hendes søskende og denne gang er det også ham, der har skabt nøddeknækkeren. Marie bliver hurtigt glad for den fine figur og leger til sent ud på aftenen. I glasskabet i stuen står andre fine figurer på rad og række. Julenat bliver disse figurer vakt til live og Nøddeknækkeren og Musekongen starter et større slag midt i stuen.

Om det er Marie der leger, Marie der drømmer eller om disse figurer vitterligt bliver levende julenat er ikke helt til at vide.

Bogen er på 112 sider og en stor del af siderne beskriver det store slag og Maries fascination og glæde over Nøddeknækkeren. Bogen vil ikke kunne fungere som højtlæsning for børn, den er for lang og for detaljeret og historien er ikke helt nemt at følge med i. Så måske skal du vente til børnene er lagt og alene nyde bogen med et glas gløgg, en julesmåkage og så ellers lade dig rive med af eventyret.

Bogen er nyillustreret og det er gjort så godt! Illustrationerne inde i bogen er nærmest skitseagtige sorte blyantstegninger. Der er tegnet i den gamle stil og det passer så fint til det gamle eventyr.

E.T.A. Hoffmann, Nøddeknækkeren, Forlaget Klim, Oversat af Hans-Jørgen Birkmose, Illustreret af Ann Charlotte Vengsgaard, November 2015, Oprindeligt udkommet 1820, 112 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.