// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mikael Bergstrand: Yogi i Østerlen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Mikael Bergstrand: Yogi i Østerlen

Skrevet af den 18. november 2015 – 07:17Ingen kommentarer

Med Yogi i Østerlen afslutter Mikael Bergstrand sin fortælling om den midaldrende, fraskilte og noget desillusionerede Göran Borg.

Efter at have fundet nyt livsmod i Indien sammen med sin nye ven Yogi, er han vendt tilbage til Sverige. Yogis storslåede bryllup er tilsyneladende afslutningen på de indiske eventyr. Hjemme igen siver glæden og optimismen gradvist ud af ham, samtidig med, at indtaget af alkohol og Ben & Jerry’s hurtigt stiger.

Men en dag banker det på døren, og uden for står Yogi. Han er på forretningsrejse og forsøger at finde importører til de allermest vidunderlige indiske tekstiler. Det må der være et marked for i Sverige, og sammen kaster venneparret sig ud i de mest tåkrummende pinlige forsøg på at afsætte de farverige tekstiler.

Heldigvis kan Yogi noget med markedsføring og sprog, og han er især god til at ryste superlativer ud af ærmet. Dette møde med Görans to børn beskriver hans verbale evner: ”Hvor er jeg dog lykkelig for at møde mr. Gorans allervidunderligste børn! I skal vide, at jeres far utallige gange har fortalt om den behagelige udstråling, som I begge to huser, men jeg må sige, at det på trods af hans lovord ikke er lykkedes ham med sine allerfortræffeligste beskrivelser at gøre fyldest for to så fortryllende unge mennesker, som jeg lige har stående over for min ringe person”.

Sådan rabler Yogi af sted i herlige iagttagelser af det svenske samfund og dets mærkelige skikke. Èn ting, der slår Yogi, er hvor svenskerne dog er henne på en forårsaften i Malmø, Sveriges tredjestørste by: ”Hvad sker der? Hvor er alle folk? Spiller Sverige en vigtig cricketkamp i fjernsynet? Nej, hvor er jeg dog dum, jeg ved jo godt, at I ikke værdsætter denne raffinerede sportsgren. Foregår der mon en eller anden kuldslået aktivitet, der optager befolkningen? En landshockeykamp på is eller et skiløb på rigtig sne? Hvordan kan der ellers være så øde? Man bliver jo næsten helt bange.”

Sammen begiver det umage par sig til det sydøstlige Sverige, hvor de passer et skønt sommerhus for Görans mor og hendes partner. Huset bliver samlingssted for alle slags mennesker, og Yogi opnår en guruagtig status. Det er dog ikke alle de lokale, som er begejstrede for indisk visdom, thedrikning og yogaseancer, og snart bryder konflikterne ud i lys lue. Heldigvis kan Yogis talegaver og snusfornuft skabe fred, og da først Görans hjerte åbner op for kærlighedens tildragelser er der lagt op til en rigtig happy end. Hyggeligt, lunt og sjovt som i de to første bind.

Yogi i Østerlen – Mikael Bergstrand, Modtryk, 378 sider, Oversat af Lilian Kingo

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.