// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jane Shemilt: Datter
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman, Spænding

Jane Shemilt: Datter

Skrevet af den 10. november 2015 – 07:42Ingen kommentarer

Hold da op, det her er spændende og meget gribende læsning. Det er en bog, der kommer til at sidde inde i mig i rigtig lang tid. Temaerne er sorg og svigt pakket ind i en thriller, titlen er Datter og forfatteren er Jane Shemilt. Forfatteren går ind i, hvad der sker, når man ikke ser og hører sine nærmeste rigtigt. Hvad der kan ske, når man ikke er rigtigt nærværende i sin familie.

Vi følger Malcolm-familien, som består af moren Jenny, der er praktiserende læge, faren Ted, som er kirurg, deres tvillingesønner Theo og Ed samt datteren og lillesøsteren Naomi på 15 år. Alt ser egentligt fint ud, og alle i familien har travlt med deres: arbejde, skole, venner og fritidsaktiviteter. Men en aften efter en teaterforestilling, som Naomi deltager i, kommer hun ikke hjem – og så starter mareridtet i familien.

Ingen ved noget og alligevel ved alle et eller andet. Men i starten ved de ikke, at deres viden er en brik i puslespillet. Med politiets hjælp bliver puslespilsbrikkerne langsomt hen over et helt år sat sammen til et billede, der viser den sande historie om, hvad der er sket med Naomi. Nikita, Naomis veninde bliver afhørt, og det gøre alle klassekammerater, lærere og andre helt ude i periferien også. Jenny opgiver aldrig håbet om at finde sandheden, og forsøger også selv at lave sine undersøgelser. Så er spørgsmålet bare om familien kan bære sandheden.

Bogens kapitler svinger mellem dagene op til og lige efter, at Naomi er forsvundet og perioden et år efter. Sproget er hjertegribende ind i mellem, når Jane Shemilt fx beskriver, hvordan Jenny mindes sin datters duft, eller hvordan Jenny vil male sig ud af sorgen. Hendes beskrivelser af sorg og bearbejdning er ligeledes meget stærkt beskrevet.

Når man elsker kan man opleve tab på mange måder, dette fanger bogen også og samtidigt er plottet meget spændende med masser af overraskelser. Jane Shemilt er i gang med en ny spændingsroman, som jeg helt sikkert vil læse også.

Jane Shemil, Datter, Forlaget Hr. Ferdinand, 417 sider, dansk udgave september 2015, oversat af Anne Mette Poulsen

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.