// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michael Larsen: Mordet på øen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Michael Larsen: Mordet på øen

Skrevet af den 20. oktober 2015 – 07:27Ingen kommentarer

I Mordet på øen bliver den lille syddanske ø Ærø scenen for en et uhyggeligt mord og en intens jagt på forbryderen. Med romanen gør Michael Larsen et solidt comeback efter nogle års stilhed.

En ung kvinde findes kvalt, og efterforskningen tyder på, at kvinden har været involveret i sexlege, hvor kvælning kan have været en ingrediens. Ægtemanden er politiker med et stensikkert alibi, så han afskrives hurtigt. Men kvindens forstyrrede nabo bliver politiledelsens hovedmistænkte.

Noget tyder på, at et mord på en ung, københavnsk kvindelig modeblogger kan være udført af den samme morder. Og frem af gemmerne dukker et par ældre uopklarede sager, der også kan have forbindelse til de nye mord. Med andre ord – der er begrundet frygt for, at en seriemorder er på spil, og kriminalkommissær Jan Folmer fra drabsafdelingen i København tror ikke på, at naboen er morderen. Sammen med sin yngre kollega Frank Bolbro graver han sig ned i sagen.

Med på sidelinjen er lokalsprøjtens Charlotte Monson, der bestemt ikke er nogen almindelig journalist. Hun kan andet og mere end at servere uforpligtende stof fra det lille øsamfund, som hun kender i mindste detalje. Hun er en af bogens mere farverige karakterer, og arbejdet på lokalavisen med en uduelig ledelse er en herlig sidehistorie. Dem er der flere af, blandt andet i kraft af forfatteren Mikkel Thorsboe, som satser på hurtigt at få skrevet en biografi om den formodede morder. I baggrunden lurer lyssky typer fra efterretningsvæsenet, som af mystiske årsager gemmer på oplysninger om sagen. Ikke alene gemmer de på oplysninger, de modarbejder tilsyneladende også opklaringen.

Konstellationen med seriemorder, politi og presse er velkendt og anvendt af mange krimiforfattere. Det er der intet at sige til, for det giver en god dynamik, at politi og presse jagter den samme historie. Og for den udspekulerede forbryder giver det mulighed for at spille mange forskellige parter ud mod hinanden. Det gør morderen her med stort held, og det er tæt på at gå galt for vores hovedpersoner.

Michael Larsen rammer genren meget stilsikkert, og bogen appellerer til et internationalt marked selv om afsættet er et lille dansk ø-samfund. Der er mange lidt excentriske typer, og miljøskildringerne og den spektakulære afslutning vil helt sikkert også gøre sig godt på film. Forhåbentlig vil Mordet på øen blive bredt ud til rigtig mange.

Michael Larsen: Mordet på øen, Lindhardt og Ringhof, 480 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.