// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Henrik Einspor: Drengen der tænkte ting
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Børnebog

Henrik Einspor: Drengen der tænkte ting

Skrevet af den 6. september 2015 – 07:01Ingen kommentarer

“Langt ude i skoven lå et ensomt skur. En kæde raslede derinde.” Sådan står der på bagsiden af Henrik Einspors nye bog, og så er stilen ligesom lagt.

I starten af bogen møder vi den ikke særligt sympatiske Jim, der kun tænker på penge. I de første par kapitler finder vi ud af præcis, hvor langt Jim vil gå for kolde kontanter. Det er i sig selv uhyggeligt nok. Men da Jim bliver talentspejder for et TV-show, begynder historien for alvor. For mens han farer land og rige rundt i jagten på folk med gakkede talenter, hører han et rygte. Nemlig at der i en by langt ude på landet findes en skifting med utrolige evner. Helt præcist evnen til at få ting til at opstå ved tankens kraft. Jim øjner muligheden for at blive meget rig, meget hurtigt. Men så nemt er det selvfølgelig ikke, og han må snart sande, at man skal være forsigtig med, hvad man ønsker sig.

“Drengen der tænkte ting” er den fjerde og sidste bog i en serie, hvor Henrik Einspor lader gammel folketro møde den moderne verden, ofte med skæbnesvangre konsekvenser. I serien har han før skrevet om sælkvinden, nøkken og bjergmanden. Og i denne bog tager han som sagt fat i skiftingemyten og behandler emnet på sin helt egen måde.

Bogen er spækket med lækre sort-hvide illustrationer tegnet af Simon Bukhave, og den dystre tegnestil passer perfekt til teksten. Især til sidst i bogen går illustrationer og tekst op i en højere enhed.

“Drengen der tænkte ting” er en rigtig god gyserhistorie for både piger og drenge i alderen 10 år og op. Du kan læse anmeldelse af en af de andre bøger i serien her.

Henrik Einspor, Drengen der tænkte ting, Forlaget Løse Ænder, juli 2015, 63 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.