// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Henrik Einspor: Alt godt fra havet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Henrik Einspor: Alt godt fra havet

Skrevet af den 14. september 2014 – 16:31Ingen kommentarer

Mads mangler egentligt ikke noget, hans fiskeforretning går fint, det eneste han savner er en sød pige at dele sit liv med, men den slags kommer jo ikke af sig selv og da slet ikke ind i en fiskeforretning.

Det kan godt være, at han kan diske op med alt godt fra havet, men lugten af fisk får ikke piger på krogen. En dag går han en tur langs havet og finder noget helt andet godt fra havet end fisk. Et sælskind tilsyneladende uden ejermand flyder i vandkanten. Mads undrer sig over, hvem der smider den slags fine skind fra sig, men snart får han vigtigere ting at bekymre sig om. En smuk kvinde kravler ude på revet, hvor bølgerne brækker og har suget flere ned.

Herfra læser bogen sig selv. Det er ikke fordi den er sprængfyldt med action, men det er helt lige meget, for historien er fantastisk illustreret og ætsende godt skrevet i et sprog som vil passe de fleste over 10 år. Historien flyder afsted i en understrøm af uhygge, hvor Mads får kvinden fra revet som kone og han vælger at svælge i sin lykke, uden at bekymre sig over hvor hans sære kone kommer fra og hvorfor hun altid er stille.

Når man alt for hurtigt kommer til slutningen, så bliver det heldigvis afsløret at bogen er den første i en serie inspireret af gamle folkesagn. Den næste handler om den Gollumlignende Nøkke, der bor i åens dyb og venter på at trække folk ned. Jeg glæder mig gyseligt meget.

Alt godt fra havet. Henrik Einspor. Illustreret af Simon Bukhave. Forlaget løse ænder. 47 sider. 2014.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.