// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Cramer-Larsen og Carsten Jensen (red.): Borgerkrigen i Syrien
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krige, Politik & debat, Samfund

Lars Cramer-Larsen og Carsten Jensen (red.): Borgerkrigen i Syrien

Skrevet af den 9. august 2015 – 07:52Ingen kommentarer

Borgerkrigen i Syrien har raset i mere end fire år og fylder dagligt mediebilledet. Men hvorfor er det egentlig de slås, hvad gik forud, hvornår slutter det og hvad betyder krigen for magtforholdet i Mellemøsten?

Det er nogle af de spørgsmål, som man kan få svar på i “Borgerkrigen i Syrien – historisk, politisk og militært”, som Forsvarsakademiet udgav sidste år med bidrag fra en perlerække af eksperter.

I et letforståeligt sprog får almindeligt hvide mennesker en grundig indføring i det, som FN’s generalsekretær har kaldt vor tids største humanitære katastrofe. Bogen er delt op i fire sektioner. Særlig interessant er sektionen “Mediestrategier og kamp om dagsordenen”. Her ser man på hvilken rolle traditionelle medier og ikke mindst sociale medier spiller i krigsførelsen. Et forholdsvis nyt aspekt, som mere eller mindre har fået sit gennembrud i Syrien.

Bogen klæder læseren på til at forstå konflikten bedre og hæver sig op over dag-til-dag nyhedsdækningen og sætter tingene i perspektiv. Ikke mindst i forhold til den overordnede magtbalance i Mellemøsten og kampen per stedfortræder mellem Saudi-Arabien og Iran.

Lars Cramer-Larsen og Carsten Jensen (red.): Borgerkrigen i Syrien. Forsvarsakademiet, 2014. 142 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.