Lars Cramer-Larsen og Carsten Jensen (red.): Borgerkrigen i Syrien
Borgerkrigen i Syrien har raset i mere end fire år og fylder dagligt mediebilledet. Men hvorfor er det egentlig de slås, hvad gik forud, hvornår slutter det og hvad betyder krigen for magtforholdet i Mellemøsten?
Det er nogle af de spørgsmål, som man kan få svar på i “Borgerkrigen i Syrien – historisk, politisk og militært”, som Forsvarsakademiet udgav sidste år med bidrag fra en perlerække af eksperter.
I et letforståeligt sprog får almindeligt hvide mennesker en grundig indføring i det, som FN’s generalsekretær har kaldt vor tids største humanitære katastrofe. Bogen er delt op i fire sektioner. Særlig interessant er sektionen “Mediestrategier og kamp om dagsordenen”. Her ser man på hvilken rolle traditionelle medier og ikke mindst sociale medier spiller i krigsførelsen. Et forholdsvis nyt aspekt, som mere eller mindre har fået sit gennembrud i Syrien.
Bogen klæder læseren på til at forstå konflikten bedre og hæver sig op over dag-til-dag nyhedsdækningen og sætter tingene i perspektiv. Ikke mindst i forhold til den overordnede magtbalance i Mellemøsten og kampen per stedfortræder mellem Saudi-Arabien og Iran.
Lars Cramer-Larsen og Carsten Jensen (red.): Borgerkrigen i Syrien. Forsvarsakademiet, 2014. 142 sider.