// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lena Andersson: En roman om kærlighed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Lena Andersson: En roman om kærlighed

Skrevet af den 25. juli 2015 – 07:27Ingen kommentarer

For år tilbage så jeg lidt en fyr. Vi havde spist sammen, set film sammen og han havde vist mig frem for vennerne. Jeg havde en opfattelse af, at det var ved at udvikle sig til lidt mere, end bare at hænge ud sammen. En tirsdag eftermiddag ringede jeg til ham for at høre om vi skulle mødes om aftenen. Han svarede ret kort, at det ikke passede ham, da han skulle støvsuge. Han boede i en to-værelses lejlighed! Og han foreslog ikke et andet mødetidspunkt. Det var en afvisning der i øjeblikket var meget pinlig, men som set i bakspejlet var ret morsom og ikke til at tage fejl af.

Ester Nilsson er digter, skribent og gift og lever et stille liv som hun trives med. Og sådan var livet sikkert fortsat, hvis hun ikke havde fået stillet til opgave at holde et foredrag om den mandlige kunstner Hugo Rask. Hun forelsker sig i kunstneren og kan slet ikke slippe ham igen. Han lader sig rive med et par gange, men virker langt mere interesseret i sig selv end i hende.

Ester er håbløst forelsket (og dermed blind og naiv) og vælger derfor ikke at slette sin udkårnes telefonnummer, som jeg jo gjorde efter støvsugeafvisningen. Hun håber og ønsker og beder til at han vil se hende igen. Selvom han på intet tidspunkt har lovet hende noget og selvom hun har en mistanke om, at han har en anden kvinde. Han er ikke engang særlig sød ved hende, men hun er så besat af ham og ideen om at det skal blive de to, at hun lægger al fornuft på hylden.

Læseren kan sagtens se, at det er dømt til at mislykkes. Ester derimod fortsætter sin mission. Tjekker mobilen igen og igen. Står på gaden time efter time og venter på, at han måske går den vej forbi. Hendes opførsel er pinlig og ydmygende og det er virkelig godt skrevet! Det værste er, at jeg kunne genkende nogle af mekanismerne fra mig selv.

Forfatteren er fabelagtig til at skildre forholdet mellem Ester og Hugo med fine detaljer, og bogen kunne også have heddet En roman om ulykkelig, umulig og ugengældt kærlighed.

De videnskabsteoretiske afsnit (som typisk finder sted i form af samtale mellem Ester og Hugo) i bogen er knapt så spændende, men det er til at leve med, da resten er bogen er flydende og medrivende. Læs bogen, den er rigtig god! Endda så god, at den i hjemlandet Sverige har solgt over 200.000 eksemplarer og vundet Augustprisen.

Lena Andersson, En roman om kærlighed, Lindhardt og Ringhof, Juni 2015, 190 sider, På dansk ved Anne Marie Têtevide.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.