// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Liad Shoham: Blodappelsiner
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Liad Shoham: Blodappelsiner

Skrevet af den 20. juni 2015 – 07:34Ingen kommentarer

En mangeårig borgmester, der gerne vil bevare sin position. En forsvunden freelancejournalist. Og en kvindelig kriminalbetjent ved navn Anat Nachmias, der småkeder sig i et pænt forstadskvarter til Tel Aviv. Det er ingredienserne i den israelske krimi Blodappelsiner. Forfatteren er tidligere advokat, og to af hans krimier er allerede udgivet på dansk.

Liad Shoham lader til at kende rets- og politiverdenen i Israel indgående, og actionscenerne står skarpt og velskrevet. Endelig skal man helt frem til bogens afslutning, før man er sporet ind på en opklaring af plottet. Det giver en veldrejet krimi, men man skal holde tungen lige i munden for at have styr på de mange personer og deres relationer.

Den forsvundne journalist er på sporet af noget stort. Det handler om korruption, og det lokale erhvervslivs lidt for tætte bånd til blandt andet borgmesteren. Anat bor sammen med borgmesterens søn, så her er der også tætte bånd, og det komplicerer opklaringen.

Ikke alle i politiet tror på, at der er sket en forbrydelse, og Anat løber igen og igen hovedet mod muren. Men én tror på hende – Ido Dolev, der er kampagneleder for en af borgmesterens politiske rivaler. Men hvad er hans motiver egentlig? Få svaret i bogen, der er særdeles velegnet til en sommerferie, uanset om det er i dansk gråvejr eller ved vandkanten i lunere omgivelser.

Liad Shoham, Blodappelsiner, Hr. Ferdinand, Oversættelse: Hans Henrik Fafner og Rivka Uzan Fafner, 385 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.