// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mette Eike Neerlin: Hest, hest, tiger, tiger
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Ungdomsroman

Mette Eike Neerlin: Hest, hest, tiger, tiger

Skrevet af den 23. maj 2015 – 07:25Én kommentar

Gul som solen! Her er en ungdomsbog, der kalder på at blive læst. Se den lige! Gul repræsenterer ungdom, sjov, lykke, sol og andre glade følelser. Gul er den perfekte farve til den nye bog Hest, hest, tiger, tiger af Mette Eike Neerlin, der har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur.

Titlen på bogen er et kinesisk mundheld, man bruger, når noget ikke er rigtig godt. Bogens hovedperson Honeys hverdag kredser om en alkoholiseret far, en psykisk handicappet søster og hun har selv læbeganespalte, hvilket jo ikke er rigtig godt. ”Jeg kan mærke blikkene, som klør og kradser over hele kroppen sådan en dag. Far som bæller den ene øl efter den anden og til sidst hiver bukserne ned for at vise folk omridset til et eller andet nyt vikingemotiv med ild og slanger, han er ved at få tegnet på låret. Mikala som tiden hele har tyndskid.”

Men Honey er langt fra en klynkende taber! Hun er en sød og cool pige med hjertet på rette sted. Hun er vildt god til at tænke det positive frem, at sige pyt og at være til stede. Hun kommer bare til at lyve og det bringer hende ud på oplevelser. Et vendepunkt bliver den dag hun efter endnu en løgn bliver besøgsven for en døende mand på et hospice.

Bogen handler om tilfældigheder, om at tilsiddesætte egne behov, om at elske livet, om at få en ny kjole af sin far som han har hugget.

Bogen handler også om døden. Men helt uden at døden er farlig eller uhyggelig. I kontrast til døden bliver livet endnu vigtigere og finere og Honey viser os, hvor naturligt og normalt man kan opføre sig, selv når man står lige overfor døden.

Allermest handler bogen om, hvor stor en betydning man kan have i et andet menneskes liv. Det er smukt! Og det er bogen også på sin egen lidt underspillede, umiddelbare og skønne måde. Det er en letlæst meget fin bog til store børn og unge. Faktisk er jeg som voksen også ret glad for bogen.

Mette Eike Neerlin, Hest, hest, tiger, tiger, Høst & Søn, Maj 2015, 128 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.