// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rikke May Kristthorsson: Ind til kernen. Eventyret om Niels Bohr
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Biografi

Rikke May Kristthorsson: Ind til kernen. Eventyret om Niels Bohr

Skrevet af den 13. maj 2015 – 07:02Ingen kommentarer

Niels Bohr er en kendt og vigtig atomfysiker. Han har fået den fornemme forskerpris Nobelprisen for sin atomteori. Og nu er der udgivet en bog om ham, som store børn selv kan læse.

Niels Bohr blev født i København i 1885. Allerede som barn var han nysgerrig og ville gerne lære. Det var især fag som matematik og fysik han var glad for. Senere kom han på universitetet for at studere fysik. I en periode har han fag sammen med sin storebror, som også kommer på universitetet. Endnu senere bliver han selv ansat som forsker på Københavns Universitet.

De børnebøger, jeg plejer at læse, har illustrationer som viser, hvad der sker i bogen. I denne bog er der fotos af Niels Bohr, af hans familie, af hans klassekammerater og af forskellige bygninger, hvor Niels Bohr har arbejdet.

Forfatteren spørger tit læseren om forskellige ting som “hvorfor gror græsset” eller “hvad er vand lavet af” og så svarer hun selv på nogle af spørgsmålene senere i teksten.

Der er presset meget viden ind på siderne. Bogen er ikke let at læse. Den er sværere at læse end en roman, fordi man får så meget at vide, som det er lidt svært at lære. Så man læser den ikke ud i en køre en lørdag eftermiddag.

Rikke May Kristthorsson: Ind til kernen. Eventyret om Niels Bohr. 201 sider. Carlsen. Marts 2015

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.