// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sissel Bøe og Peter Madsen: Troldeliv 1-3
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Sissel Bøe og Peter Madsen: Troldeliv 1-3

Skrevet af den 8. september 2009 – 06:072 kommentarer

Forside-lille,RodderForside-lille,BedstevennerForside-lille,Spor

Valhalla-tegneren Peter Madsen og hans kone Sissel Bøe står bag tre nye fantastiske bøger om den store troldefamilie, som bor under egetræets rødder langt langt inde i den dybe skov.

Hovedpersonerne i Troldeliv, som serien hedder, er troldepigen Paja og hendes bror Pajko – og så selvfølgelig deres små og store søskende samt mor og far.

De tre bind som udkommer i dag i serien Troldeliv er Rødder, Bedstevenner og Spor. Hver af bøgerne, som er på 40 illustrerede sider, tager godt nok udgangspunkt i de uregerlige troldebørns hverdag, men har samtidige temaer som venskab, mod og gaver som husets 5-årige godt kunne nikke genkendende til.

Troldeliv er baseret på nordiske historier om trolde og oplevelsen af de dybe mørke skove hvor alle slags væsener holder til. Specielt trolde som ikke tåler hverken kirkeklokker eller sollys.

Bøgerne er rigtigt velegnede til højtlæsning og fangede test-barnets opmærksomhed hele vejen igennem, inklusiv en vedholdende plagen om bare en bog mere inden sengetid. Men det er næsten synd kun at bruge bøgerne til højtlæsning, for der er noget som Peter Madsens tegninger og farver kan så er det både at understøtte historierne og samtidig være et helt univers som skal udforskes for sig selv. Derfor er det også ekstra rart at nyde detaljerne i de flotte bøger i en tid hvor skingre og fattigt computeranimerede serier dominerer børnefjernsyn.

Der er ifølge forlaget flere bind på vej i serien i foråret 2010, hvilket undertegnede glæder sig til.

I forbindelse med lanceringen af serien er der også oprettet en hjemmeside hvor du kan besøge troldene og se smagsprøver fra bøgerne. Besøg troldeliv.dk her.

Sissel Bøe og Peter Madsen, Troldeliv 1-3 (Rødder + Bedstevenner + Spor), Forlaget Carlsen, 40 sider pr. bog, September 2009.