// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Andreas Karker og Thomas Nørmark Krog: LLR
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Politik & debat, Politisk biografi

Andreas Karker og Thomas Nørmark Krog: LLR

Skrevet af den 6. februar 2015 – 23:53Ingen kommentarer

Bogen, der ville kunne vende op og ned på styrkeforholdet mellem Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning samt måske ligefrem bane vejen for fire år mere for Thorning og co. i regeringen. Forventningerne til og frygten for ”LLR” var tårnhøje inden den udkom i december, da mange forventede, at den ville være spækket med nye afsløringer om Lars Løkke Rasmussens livsførelse.

Afsløringer, som ville kunne aflæses direkte i befolkningen og baglandets svigtende opbakning i en tid, hvor et folketingsvalg er lige om hjørnet.

De senere måneders mest omtalte bog på den politisk arena er uden tvivl de to BT-journalister Andreas Karker og Thomas Nørmark Krogs bog LLR, der handler om Venstres formand og statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen. Og allerede inden udgivelsen udkom Dagbladet Politiken med hele to sider, hvor de fleste af bogens afsløringer blev fremlagt. Det var dog ikke de store bomber. En chauffør, der gik ned med stress, var det mest opsigtsvækkende. Ellers ikke meget nyt under solen. Og slet ikke noget, der fik taburetten til at vakle.

Bogens nyheder og afsløringer har således været heftigt refereret i andre medier. Så medmindre man er meget interesseret i at kende detaljerne om krisemødet i Venstres hovedbestyrelse den 3. juni sidste år og om forløbet i timerne op til mødet samt hvem der er i alliance med hvem i Venstre, så er bogen langt fra ”must read”. Lån den, hvis den en dag står på bibliotekshylden og gør sig til. Men ingen grund til at spendere penge på den. Dertil er der ganske enkelt for lidt at komme efter.

Desuden er der megen fokus på de skandaler om tøj, bilag og flyrejser, som allerede har været dækket tæt i de senere år. Og meget lidt fokus på Lars Løkke Rasmussens politiske arbejde. Det er sådan en form for opkog/gentagelse af alle skandalesagerne. At det så tilfældigvis handler om en politiker, kan være underordnet. For den side beskæftiger forfatterne sig ikke særlig meget med. Det er den kulørte side, som forfatterne fokuserer på og gentager.

Dermed er LLR slet ikke op på siden af politikerbiografier som Niels Lunde og Henrik Qvortrups ”Nyrup” fra 1997 og Anne Sofie Kraghs ”Fogh” fra 2004.

Andreas Karker og Thomas Nørmark Krog: LLR. Peoples Press 2014.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.