// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » John le Carre: A most wanted man
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Agentroman, På engelsk, Spænding

John le Carre: A most wanted man

Skrevet af den 11. august 2009 – 12:51Ingen kommentarer

Krigen mod terror er lidt som et isbjerg: Kun en tiendedel stikker op over overfladen og resten hænger bare på længere nede, hvor der er koldt og mørkt.

Det er den verden, som en ældre privatejet bank, en tyrkisk familie og en dedikeret flygtningeadvokat hvirvles ind i, da en tilsyneladende Tjetjensk og i høj grad illegal immigrant ved navn Issa dukker op i Hamborg. Hans mål er at få adgang til sin millionarv bestående af mafia- og blodpenge.

På sporet af Issa er flere unavngivne efterretningstjenester, hvis mål med Issa alt fra en ny rolle som dobbeltagent til et permanent ophold på Guantanamo. Og John le Carre, som generelt ikke er meget for lykkelige slutninger, lægger heller ikke denne gang fingrene imellem i beskrivelsen af post-9/11 arbejdsmetoderne, når han lader den tyske efterretningsagent spørge den amerikanske repræsentant om præcis hvilken form for retfærdighed, det er de søger. Er det typen med en dommer, en anklager og en forsvarer – eller er det et navnløst hemmeligt fængsel et sted i Østeuropa?

Det er netop styrken ved “A most wanted man”. For følger man bare en smule med i aviserne, kan bogen næsten virke som en opsummering af de løsrevne bidder vi andre har læst os til i virkelige historier om pludselige kidnapninger, hemmelige fangetransporter og udlevering af tilbageholdte mistænkte til torturstater.

Det er med til at gøre “A most wanted man” til en god og uhyggelig aktuel bog.

John le Carre, A most wanted man. Hodder & Stoughton 2008, 418 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.