// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Siguard Barrett: Sigurd fortæller om de græske guder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Historie, Lydbog, Oldtiden

Siguard Barrett: Sigurd fortæller om de græske guder

Skrevet af den 3. januar 2015 – 07:57Ingen kommentarer

Blandt de nordiske guder er Loke konstant ude på numre. Men hans tricks blegner ved siden af de græske guders konstante familiestridigheder – stridigheder som både handler om sex, vold og kongedømmer. Zeus og resten af Olympens eskapader burde med andre ord ikke være for småfolk. Men så alligevel.

For Sigurd Barret har med Sigurd fortæller om de græske guder sat sig for at fortælle om den verden og de historier fra den græske kulturkreds som stadig, flere tusinde år efter, præger vores sprog og vores verdensbillede. Tænk bare på hvordan ord som ødipuskompleks, maraton, narcissist, minotauer, trojanske heste eller sirener indgår i vores sprog, men er rundet af de fortællinger der har overlevet fra det gamle Grækenland.

Det er med andre ord et ambitiøst projekt som Sigurd Barrett har kastet sig ud i, men også et projekt som lykkedes ret godt.
Vi har brugt Sigurd fortæller om de græske guder som højtlæsning i flere uger for en 6-årig dreng og langt de fleste historier har fanget opmærksomheden – oftest i en sådan grad at der er blevet tigget om ”…bare én mere”.

Sværest at formidle for de små lyttere er dog nok de første par historier om verdens skabelse som er meget fabulerende, men bid tænderne sammen og brug lidt tid her – for derefter bliver der åbnet op for godteposen af gode fortællinger med blandt andet superhelten Perseus, Akilleus, den trojanske hest og Odysseus’ eventyr.

Undervejs er der rigtigt mange fremmedklingende navne som kan være svære at holde styr på for både højtlæser og lytter, men løsningen er oftest af sige ”pyt” og komme videre med historierne. For den flittige elev er der dog en ”Hvem er hvem?” bagerst i bogen.

Alle historierne er i øvrigt genfortalt på moderne dansk med brug af talesprog og forklaringer og er fint illustreret af Jeanette Brandt, hvilket er med til at gøre stoffet mere levende.

Vil du gøre det endnu mere levende kan du læne dig tilbage og lytte til den medfølgende CD med MP3-filer på (afspilles nemmest på en computer) hvor du kan høre Sigurd Barrett læse bogen op. Der er desuden en række sange som både følger med på CD´en og som er optrykt i bogen.

Kombination af bogen, de mange medfølgende historier på de knapt 250 sider, de farverige tegninger og CD’en med hele bogen som lydbog er med til at selve bogen føles helstøbt og gennemtænkt – og med til at give følelsen af at du får noget for pengene her.

Samtidig får du også muligheden for at give de fantastiske græske sagn videre til næste generation på en underholdende og tilgængelig måde. Det burde i sig selv være et godt argument for at få bogen på natbordet i en fart.

Hvis de voksne læsere i øvrigt vil læse videre om de gamle grækeres skæbnekamp med den persiske supermagt så har Bogblogger også anmeldt Persian Fire – The First World Empire and the Battle for the West

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.