// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomas Enger: Våbenskjold
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Thomas Enger: Våbenskjold

Skrevet af den 22. oktober 2014 – 07:51Ingen kommentarer

Hedda Hellberg vender ikke hjem efter et tre ugers ophold i Italien. Hendes mand og deres søn venter forgæves i lufthavnen på hjemkomstdagen. Da hendes mand kontakter hotellet i Italien for at forhøre sig om Hedda, viser det sig, at hun aldrig har booket et værelse på hotellet. Hvor er Hedda? Hvad er der sket hende? Har hun planlagt at stikke af? Han beslutter sig for at bede journalisten Nora Klemetsen om hjælp.

Våbenskjold er fjerde bog i Thomas Engers krimiserie om journalisten Henning Juul, der fortsat forsøger at finde ud af, hvem der for et par år siden satte ild til hans lejlighed. I forbindelse med branden mistede han sin søn, hvilket naturligvis har sat sine spor i Henning Juul, der til tider lever livet på kanten. Jeg har læst og anmeldt de andre bøger i serien og glædede mig til at læse Våbenskjold i den netop afsluttede efterårsferie. Regn, ferie og krimi går godt i spænd. Desværre levede Våbenskjold ikke helt op til forventningerne om hurtige kapitler med høj spænding, som set i de andre bøger i serien.

Forfatteren har valgt at lade Henning Juuls x-kone Nora Klemetsen fylde en del i bogen, mere end hun har gjort i de foregående bøger. Kapitlerne skifter mellem at vi følger hende og følger Henning Juul. Kapitlerne med Nora Klemetsen kommer desværre til at fylde for meget. Det er langt mere interessant at følge Henning end Nora, da han har mere kant og er en tydeligere karakter end hun er. Bogen er momentvis spændende, men der er ikke spænding nok til at fylde 376 sider og derfor bliver den for langtrukken til at være lige så god som de tidligere bind i serien.

Thomas Enger, Våbenskjold, Modtryk, Oktober 2014, 376 sider, Oversat af Ilse M. Hausgaard.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.