// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomas Enger: Fantomsmerte
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Krimi

Thomas Enger: Fantomsmerte

Skrevet af den 21. december 2011 – 11:01Ingen kommentarer

Fantomsmerte er den norske Thomas Engers efterfølger til Skindød, som udkom sidste år. Hovedpersonen Henning Juul, som er journalist og arbejder på netavisen 123nyheder.no, finder ud af, at branden i hans lejlighed, hvor han mistede sin søn, formentlig var påsat. Opsat på at finde ud af hvem der står bag, indvilger han i at besøge den fængslede eks-gorilla og ejendomsspekulant Tore Pulli.

Det varer dog ikke længe før Tore Pulli under mystiske omstændigheder falder død om i fængslet, og den nysgerrige journalist må forfølge de få spor der er. Vi følger Henning Juul og hans kollega (som er kærester med Henning Juuls ekskone) rundt på træningscentre og stripklubber, hvilket viser sig at være farlige miljøer at færdes i som spørgelystne reportere.

Kapitlerne er ret korte, de fleste kun på et par sider, og det er med til at fastholde et højt tempo med masser af spænding (og man snupper nemt lige et kapitel mere). Som læser får man ikke det hele serveret af forfatteren, og man må derfor selv være lidt vågen, hvis man skal kunne følge med. Ikke alt bliver opklaret inden sidste side, og Henning Juul må tage os med ind i bind 3, hvis vi vil have endelig afklaret, hvad der var årsag til branden i hans lejlighed.

Fantomsmerte er underholdende læsning med masser af spænding og oplagt læsestof til krimifans i den forestående juleferie!

Læs også Bogbloggers anmeldelse af Thomas Engers første bog i serien om Henning Juul, Skindød.

Thomas Enger, Fantomsmerte, Modtryk, November, 379 sider, Oversat fra norsk.