// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Mørch: Poul Nyrup Rasmussen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politisk biografi

Søren Mørch: Poul Nyrup Rasmussen

Skrevet af den 30. maj 2007 – 22:52Ingen kommentarer

pnr1.jpgHan skulle nok have ladet være, Søren Mørch. Da han udgav “24 statsministre” med biografier af de danske statsministre i det 20. århundrede, var Poul Nyrup Rasmussen ikke med fordi Mørchs kone Ritt Bjerregaard på det tidspunkt var minister i Nyrups regering. Derfor er Nyrup-biografien kommet i et lille selvstændigt bind i 2004, 4 år efter resten blev udgivet.

Og det er en skam.

Kvaliteten af Nyrups biografi ligger desværre milevildt efter de andre. Bogen kan læses nu, hvor de fleste læsere stadig har begivenhederne i 90’erne i nogenlunde frisk erindring, men i modsætning til de andre biografier, der også vil kunne læses og forstås af kommende generationer, mangler den systematiske gennemgang af Nyrups statsministertid fuldstændigt.

I stedet er der en masse indforståede henvisninger til efterlønssagen, Rushdiesagen og forfatterens egen holdning. Man kan være enig eller uenig i Mørchs stempling af Nyrup som en funktionær, ikke en politiker, men bogen bærer alt for meget præg af forfatterens mange negative følelser over for hans kones tidligere chef til at kunne bruges som andet end et partsindlæg.

Gyldendal, 2004

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.