// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Hugh Johnson og Jancis Robinson: Den Store Vinbog
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Hugh Johnson og Jancis Robinson: Den Store Vinbog

Skrevet af den 28. august 2014 – 07:17Ingen kommentarer

Den 20. august udkom en revideret udgave af Hugh Johnson og Jancis Robinsons “Den Store Vinbog”. Denne 7. udgave er ligesom forgængerne et massivt og imponerende værk, der kan fungere både som opslagsværk og som en grundlæggende indføring i vinens verden. I forhold til sidste udgave er der tilføjet kapitler om nyere vinområder i bl.a. Kina, USA og Georgien, ligesom det meste af teksten og det grafiske indhold er opdateret.

Bogen indledes med en grundlæggende beskrivelse af vinens historie, produktionsmetoder, druetyper, lagring, servering af vin osv. En god introduktion til vinens verden for personer, der ikke tidligere har beskæftiget sig med denne, og i særdeleshed for dem der går og tror, at vin bare er vin. F.eks. beskrives forskellen i produktionsmetoden mellem kvalitetsvin og masseproduceret vin, ligesom den gennemgående myte om, at alt vin bliver bedre med alderen hurtigt bliver aflivet af de to forfattere.

Herefter følger kapitler, opdelt efter geografi, med dybdegående beskrivelser af alle tænkelige steder, hvor der dyrkes vin på kloden. Mest detaljerede er naturligt kapitlerne om de traditionsrige og mest anderkendte områder i Frankrig, Italien, Spanien og USA, men alle beskrivelserne af områder, store som små, ledsages af farverige og informative kort, der giver læseren et godt indblik i de forhold, der gør sig gældende netop her.

For den garvede vinentusiast findes der i bogen højdekort og detaljerede gennemgange af jordbundsforholdene i Bourgogne, mens der for begynderen er infobokse med for eksempel guidelines til de lokale etiketter, ligesom der gives gode råd til, hvordan man bedst opbevarer sin vin. På denne måde henvender bogen sig til alle med en interesse for vin, hvad enten den er perifær eller indgående. Det flotte layout og grafikken vil de fleste kunne falde i staver over, for det er en virkelig lækker bog, som de fleste vil have lyst til at åbne og kigge i.

Hugh Johnson og Jancis Robinson, Den Store Vinbog, Lindhardt & Ringhof, august 2014, 400 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.