// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Santiago Roncagliolo: Rød april
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Santiago Roncagliolo: Rød april

Skrevet af den 27. juli 2014 – 07:00Ingen kommentarer

Findes terrororganisationen Den lysende Sti stadig? Svaret er nej, hvis man følger den officielle mening i Peru år 2000. Men udenfor hovedstaden Lima, i isolerede provinser, har den brutale maoistiske organisation stadig godt fat. Eller har den? Fattigdom og undtagelsestilstand blandes med katolske samt indianske traditioner til et kaos af lovløshed. I det kaos sker et mord.
Derfor er intet som det ser ud.

Militæret har med sin egen dræbende logik overtaget store dele af centraladministrationen. Det giver assisterende distriktsanklager Félix Chacaltana Saldívar store vanskeligheder. Med sin til tider lettere autismeprægede tilgang til jura og bureaukrati, er den lille mand på tynd is, da han bliver sat til at dække over et tilsyneladende tilfældigt mord. Man kommer umiddelbart til at holde af den kluntede Félix, der er på jagt efter den retfærdighed som lovens bogstav kan give.

Det bliver dog hurtigt svært at skelne mellem ven og fjende, mellem det ydre og det indre liv for den hårdt pressede assisterende anklager og plottet bringer ham ud på en længere rejse, både bogstaveligt talt, men også i sit eget sind. Til det sted hvor oprøret brænder som hvid fosfor og hvor gode intentioner ikke redder nogen – heller ikke Félix.

Krimien er stærkt samfundskritisk og selvom handlingen foregår i Latinamerika i 00’erne, kan der sagtens trækkes en klar parallel til aktuelle debatter om terrorister, frihedskæmpere og storpolitik.

Santiago Roncagliolo: Rød april, 295 sider, Turbine forlag, Marts 2014.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.