// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Daneskov: Tøselus og vinkeflæsk
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Lars Daneskov: Tøselus og vinkeflæsk

Skrevet af den 18. juni 2014 – 07:22Ingen kommentarer

Anton og hans ven Molly er fuld af ideer. Det vil sige, at det mest er Molly som får ideerne og Anton som får rodet sig ud i ballade. Oftest fordi, det er Anton og hans mor, som der skal hjælpes.

I Lars Daneskovs første sjove bog om Anton og Molly var Antons mor single. Det var fint med Anton, men når de så film sammen, sukkede hans mor alligevel lige vel meget over den mandlige hovedrolle. Så Anton og Molly beslutter sig for at føre dem sammen. Hvilket går helt og aldeles i fisk.

Det gør det også i anden bog om Anton og Molly. På en sjov og kaotisk måde som ramte både den 5-årige og hans 9-årig storebror, når kapitlerne blev brugt som godnatlæsning.

Antons mor er ikke længere single. Men til gengæld bliver hun ældre. Og får rynker. Og vinkeflæsk, som tilsyneladende er den nederste blævrende del på såkaldte mormorarme.

Uanset hvad, så er Anton stærkt bekymret på sin mors – men især på egne vegne. Mødre bør, i små drenges øjne, ikke blive hastigt ældre. Heldigvis er nettet fuldt af tips til både egyptiske mælkebade, blomkålshatte og avancerede cremer – og Anton og Molly tror, med børns naive tro på det gode, på alle kurene og mirakelmidlerne. Problemet er, at Antons mor ikke må ane uråd, så planerne udføres i dybeste hemmelighed – og ender altid galt, og alligevel godt nok til sidst.

Blandingen af spænding, hemmeligheder og skøre (noget karikerede) voksne gør at begge Anton og Molly bøger er blevet slugt herhjemme. Og aftenens omkvæd er altid: ”Bare ét kapitel mere”. Det er stor ros – og det fortjener ”Tøselus og vinkeflæsk” også.

Lars Daneskov, Tøselus og vinkeflæsk, Politikens Forlag, 150 sider, Juni 2014.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.