// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Daneskov: Tro, håb og gorgonzola
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Lars Daneskov: Tro, håb og gorgonzola

Skrevet af den 8. oktober 2013 – 07:41Én kommentar

Anton bor alene med sin mor. Og det er egentligt helt ok. De hygger og han hjælper til i morens ostebutik. Og så en gang om ugen sidder de længe oppe og ser krimi-serien Tro, håb og Amore, hvor den sportsvognskørende, overskægsprydede helt Don Amore både kan kysse damer og fange skurke.

Men en dag sukker Antons mor lidt dybere og ønsker sig en mand. Ikke en bestemt mand, men en med lange arme, som er stærk og som har et overskæg.

Anton holder meget af sin mor, med ostelugt og det hele. Så sammen med sin veninde Molly går han i gang med at sikre sin mor en mand.

Det er bare lige det, at hverken Anton eller Molly er helt sikre på, hvordan man egentligt skaffer en mand – og når det endeligt lykkedes, så er det ikke den helt rigtige mand. Og helt galt går det da deres temmelig uheldige skolelærer møder op i butikken for at tage moren til dans.

Så snart er Anton helt ude, hvor han ikke kan bunde og hvor hans og Mollys forsøg på at løse deres problemer bare gør dem meget værre. Heldigvis er de to kaos-piloter mindst lige så charmerende som Vitello fra serien af samme navn, så man tilgiver hurtigt deres temmelig håbløse planer som selvfølgeligt kikser gang på gang. I bogens bedste scener kan man næsten fornemme lidt Ole Lund Kirkegaard med forvirrede voksne og børn som bare har deres helt egen plan.

Bogen blev læst højt for næsten-5-årige Johan og både højtlæseren og Johan syntes at Tro, håb og gorgonzola var både spændende og temmelig fjollet. Ideal-publikummet kan nok sagtens være et år eller to ældre uden problemer, men vores testlytter var begejstret for fjolleriet og krævede de fleste aftener bare et kapitel mere. Det betyder at Tro, håb og gorgonzola er mere end godkendt – og de voksne er helt enige i den vurdering.

Lars Daneskov, Tro, håb og gorgonzola, Politikens Forlag, August 2013, 144 sider.

Én kommentar »

  • Henrik Rydahl siger:

    Super sjov bog.. Min den ældste (9år) læser den højt for hendes lillesøster (7år) og flere gange kommer der høje grin fra dem begge 🙂

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.