// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kim Fupz Aakeson: Vitello gør en god gerning
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Kim Fupz Aakeson: Vitello gør en god gerning

Skrevet af den 31. juli 2013 – 08:17Ingen kommentarer

Når man kender Vitello, kan man blive bekymret alene ved at læse titlen. Vitello er nemlig en af den slags kvikke, nysgerrige og aktive drenge, der ofte roder sig ud i problemer. Og så kan det med at gøre en god gerning ende helt galt.

For Vitellos ven William er blevet spejder og skal gøre gode gerninger. Så nu skal der følges ældre mennesker over vejen, vaskes biler og luges ukrudt. Desværre er Vitello en kende for entusiastisk, for ikke alle ældre har brug for hjælp og ikke alle blomsterbede har brug for en græsslåmaskine. Så Vitello og William ender på forskellige morsomme måder på flugt fra deres egne gode gerninger – eller gerninger hvor intentionen i det mindste var god.

Vitello gør en god gerning er, lige som de andre Vitello-bøger, skrevet i fin børnehøjde og med gags og grin som de mindre lyttere/læsere kan være med på – og i et tempo så interessen er fanget. Vores 4-årige test-lytter hørte godt efter, lidt bekymret for hvad Vitello nu fandt på, mens hans 8-årige medlyttende storebror hurtigt gennemskuede at nu gik det snart galt, uden at det gjorde bogen mindre underholdende for ham.

Der findes i øvrigt i alt 14 Vitello-bøger, så der er rig mulighed for at lære den underholdende og temmelig umiddelbare ulykkesfugl at kende.

Kim Fupz Aakeson, Vitello gør en god gerning, Illustreret af Niels Bo Bojesen, Gyldendal, Juni 2013, 32 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.